Prima pagină » Actualitate » Britanicii nu au voie să aducă ursuleți de pluș drept omagiu pentru moartea reginei Elisabeta a II-a

Britanicii nu au voie să aducă ursuleți de pluș drept omagiu pentru moartea reginei Elisabeta a II-a

12 sept. 2022, 09:39,
în Actualitate

Protocolul morții reginei Elisabeta a II-a este unul foarte strict, iar britanicii nu au voie să aducă ursuleți de pluș sau alte cadouri. În schimb aceștia pot lăsa flori sau cărți poștale.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi la vârsta de 96 de ani în Scoția. Regina a avut cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit, de 70 de ani.

Britanicii nu au voie să aducă ursuleţi de pluș drept omagiu pentru moartea reginei Elisabeta a II-a

Regulile Casei Regale a Marii Britanii sunt foarte stricte chiar și când vine vorba despre omagii aduse reginei Elisabeta a II-a. Într-un anunț oficiali, reprezentanții Casei Regale au anunțat că britanicii nu au voie să aducă ursuleți de pluș pentru a oferi un omagiu. Nu sunt singurele obiecte care se doresc a fi evitate. Vorbim și despre faptul că britanicii trebuie să evite să aducă unele cadouri valoroase sau artefacte.  Și omagiile florale sunt puse unor termene și condiții. Așadar, este indicat tuturor celor care lasă flori să le scoată din ambalaj înainte de a le plasa la palat:

”Din păcate, nu vor fi acceptate daruri şi artefacte, iar oamenii sunt rugaţi să nu le aducă în parcuri. Obiecte nonflorale precum ursuleţi de pluş şi baloane nu ar trebui aduse”. se arată în precizare.

Oficialii au explicat faptul că singurul loc în care este permisă aprinderea lumânărilor este în fața Palatului Buckingham, fiind strict interzisă aprinderea de lumânări în parcuri. Sursa citată a anunțat că orice lumânare aprinsă în parc va fi stinsă ulterior de oficialități. Omagiile vor fi păstrate până la terminarea tuturor ceremoniilor şi se estimează că florile vor fi eliminate din parcuri după şapte până la 14 zile de la data funeraliilor.  Florile care se deteriorează între timp vor fi îndepărtate şi duse în pepiniera din Hyde Park, unde vor fi procesate pentru a fi transformate în compost.

 

Ce se schimbă în Marea Britanie odată cu moartea reginei

Oamenii care sosesc cu metroul sau cu autobuzul nu pot rata fotografiile mai mari decât natura reginei – regal într-o rochie albă, eșarbă albastră și uimitoare diademă cu diamante – care împodobesc acum stațiile din apropiere și stațiile de chioșc. Din nou și din nou în ultimele trei zile, cei adunați la Buckingham au intonat spontan imnul național. De obicei a fost versiunea care se termină cu „Doamne salvează regina”. Dar sâmbătă, când noul proclamat rege Carol al III-lea a făcut o vizită, cântecul a fost actualizat.

Regina a murit la vârsta de 96 de ani după 70 de ani de domnie. Vor fi numeroase schimbări de ordin tehnic odară cu încoronarea regelui Charles al III-lea. De exemplu, regele care are atribuții mai degrabă simbolite va fi stăpânul tuturor lebedelor, sturionilor, balenelor și a delfinilor din Regatul Unit. Regele va mai deține și alte titluri, iar toate bacnotele din Regatul Unit vor si schimbate cu bacnote care are chipul lui.

O altă schimbare majoră se referă și la trimbele și la însemnele regale care vor fi schimbate. Așadar, sunt schimbări de ordin tehnic odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a. Revenint la subiectul principal, nu se cunoaște cu exactitate de ce ursuleții de pluș nu sunt bine primiți în fața Palatului Buckingham.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`