Culinar

Bucătărie italiană – Piept de pui cu plante aromatice

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bucătărie italiană - Piept de pui cu plante aromatice

Ingrediente:

  • 4 bucăţi piept pui dezosat
  • 500 g roşii cherry
  • 2 frunze busuioc proaspăt
  • 1 lămâie proaspătă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • 1/2 linguriţă pudră usturoi
  • 1/2 linguriţă pătrunjel uscat
  • 1/4 linguriţă de busuioc uscat
  • 1/4 linguriţă de oregano uscat
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la 210°C – 220 grade Celsius. Speli bucăţile de piept de pui şi roşiile, şi le poziţionezi într-o tavă garnisită cu foaie de copt. Amesteci uleiul de măsline, oţetul, pudra de usturoi, pătrunjelul, busuiocul, oreganoul, sarea şi piperul într-un castron mic. Torni acest dressing peste conţinutul tăvii.

Laşi la cuptor pentru maxim 25 de minute. Mai verifici şi ajustezi intensitatea sau timpul în funcţie şi de puterea cuptorului tău. Odată ce s-au copt, laşi la răcit 5 minute, după care pui pe o farfurie sau un fund de lemn şi garniseşti cu lămâia tăiată felii, busuiocul proaspăt şi piper, după gust.

Adauga un comentariu