Sport

Bucureștiul va fi asaltat de mii nemți și englezi la Euro 2020. Ce se va întâmpla în vară?

Publicat: 30 nov. 2019

Turneul final de la vară, Euro 2020, își va derula la București patru partide, trei din faza grupelor și unul din optimi, indiferent dacă naționala României va fi sau nu prezentă. Cert e că Mirel Rădoi a promis o schimbare. În aceste condiții, capitala țării noastre a devenit deja un punct de atracție pentru suporteri din întreaga Europă.
Tricolorii mai au o șansă de calificare, din play-off-ul Ligii Națiunilor.
Foarte mulți suporteri germani (6.000), dar și englezi (4.500) au decis deja să-și petreacă o vacanță în România, chiar dacă, spre exemplu Anglia, nu va disputa niciun meci pe Arena Națională!
La ora aceasta se știe deja sigur faptul că sunt foarte mulți suporteri din Germania care și-au achiziționat bilete la toate partidele din faza grupelor, chiar dacă naționala lor își va disputa partidele în altă țară. În plus, pentru meciul din optimi sunt deja 6.000 de fani nemți care și-au cumpărat tichete.

Atmosfera din capitală se anunță de pe acum unică

De unde această influență masivă? Conform regulamentului turneului final, există o posibilitate ca Germania, în caz de calificare din faza grupelor, să dispute meciul din optimi chiar pe Arena Națională. Pentru că au aflat de acest detaliu, dar și pentru că Bucureștiul și-a câștigat faima de oraș cu viață de noapte activă și cu prețuri modice la nivel de Europa, mulți cetățeni germani s-au hotărât să-și petreacă o vacanță pe meleagurile noastre. De acest fapt au ținut cont și suporterii din Anglia, astfel că atmosfera din capitală, din vara viitoare, se anunță de pe acum unică.
Invazia suporterilor din Germania poate fi mult mai importantă, dacă naționala Mannschaft va evolua în optimi pe cel mai luxos stadion din România. Conform deciziei UEFA, fiecare reprezentativă va primi câte 9.000 de bilete pentru suporterii propriei echipe, așa că pe Arena Națională știm sigur că vor fi cel puțin 15.000 de nemți.

4.500 de englezi și-au luat o vacanță de 10 zile la București

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare pentru EURO 2020, a acordat un interviu în care a vorbit, printre altele, și despre suporterii străini care și-au anunțat deja prezența la București.

„E greu de estimat, dar știm că, spre exemplu, sunt 4.500 de englezi care și-au plătit o vacanță de 10 zile la București pentru a urmări meciurile din Grupa C de pe Arena Națională. Cu suporterii Ucrainei și ai încă unei mari puteri a fotbalului (n.r. – Germania) vom avea sigur un București foarte animat în iunie anul viitor”, a spus Mitroi.

Bazele de la Mogoșoaia, Buftea și Berceni vor fi cele care vor găzdui antrenamentele

Oficialul de la Casa Fotbalului a mai spus că bazele de la Mogoșoaia, Buftea și Berceni, ultima a celor de la FCSB, vor fi cele care vor găzdui antrenamentele naționalelor participante la turneul final. Sigur, va fi mai și Stadionul Steaua, dacă lucrările de acolo vor fi gata la timp.

”Sper că lumea înțelege că nu stadioanele sunt cele cu adevărat importante. Deși este evident că dacă ar fi fost gata măcar cele trei la care se lucrează ne-ar fi ajutat din punct de vedere al imaginii. Organizarea unui turneul final reprezintă un proiect complex. Se lucrează pe dosare, așa cum a fost la admiterea în Uniunea Europeană, ca să fac o comparație. Pentru acest turneul final al EURO 2020 sunt 65 de dosare care trebuie rezolvate: transport, acces stadion, securitate, fan zone, ceremonii, acreditari, drepturi comerciale, voluntari etc. 41 dintre ele sunt gestionate de managerii UEFA, 16 de către UEFA și FRF. Iar ultimele 8 sunt exclusiv în administrarea federației române. Mă refer la FRF pentru că vorbesc de meciurile de la București, dar la fel e la toate federațiile organizatoare”, a mai spus Răzvan Mitroi.loading...

Adauga un comentariu