Prima pagină » Culinar » Budincă din resturi de cozonac – Rețetă economică
Budincă din resturi de cozonac - Rețetă economică

Budincă din resturi de cozonac – Rețetă economică

08 feb. 2021, 17:42,
în Culinar

Iată un deşert pe care oricine îl poate face. Nu trebuie să ai cine ştie ce cunoştinţe culinare. Ai nevoie de un cozonac mai vechi sau de câteva felii de pâine întărite. Nu uita de stafide. Aceasta este, de fapt, budincă din resturi de cozonac.

Ingrediente:

  • 1 pâine sau un cozonac vechi de câteva zile
  • 500 ml lapte
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 2 linguri unt topit
  • 100 g stafide
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 praf de sare

Mod de preparare budincă din resturi de cozonac:

Prima dată încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pui cozonacul sau pâinea într-o tavă de copt. Aşezi feliile una lângă alta. bate bine ouăle cu zahăr. Auga laptele şi untul topit. După ce ai omogenizat, pune vanilia, praful de sare şi scorţişoară. Amestecă bine în castron, până se omogenizează totul. Taorna mixul peste feliile din tava. Presara apoi stafidele. Lasă tava deoparte pentru circa 10-15 minute. Apoi bag-o în cuptor, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când totul se rumeneşte.
Cine doreşte, poate servi aceasta budincă de cozonac cu îngheţată de vanilie.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2025
13 decembrie 2025