Actualitate

Bugetul Guvernului pentru 2022 s-a împărțit. Ministerele care primesc cei mai mulți bani

Publicat: 17 dec. 2021
Potrivit cifrelor vor merge mai mulţi bani la economie, transporturi, afaceri interne, muncă, educaţie şi sănătate. Pierd în schimb fonduri ministerele Energiei, Finanţelor, SIE, SPP şi STS

Iată primele date despre cum împarte Guvernul banii în 2022. Unele ministere vor primi bugete mai mari în anul care vine, în timp ce altele au suferit reduceri de fonduri considerabile. Iată ce spun cifrele.

Proiectul de buget pentru 2022 urmează să fie pus în dezbatere publică în această seară şi cel mai probabil să fie aprobat într-o ședință de guvern care va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit cifrelor vor merge mai mulţi bani la economie, transporturi, afaceri interne, muncă, educaţie şi sănătate. Pierd în schimb fonduri ministerele Energiei, Finanţelor, SIE, SPP şi STS.

Buget Guvern 2022 – Ministere care primesc mai mulţi bani

Mai exact, Ministerul Afacerilor Interne va primi 23.6 mld de lei, o creștere de 11.7% comparativ cu 2021, Ministerul Muncii va primi 56.6 mld de lei, cu o creştere de 6,9% asta pentru că sunt cheltuieli mai mari cu pensiile şi alocaţiile după ce ele vor fi mărite la începutul anului.

Ministerul Transporturilor va primi 17 mld lei, cu o creştere de 20%, Ministerul Educaţiei va primi 32.4 mld de lei cu o creștere de 4.96% pentru că şi aici vor fi cheltuieli cu salariile profesorilor.

Foarte important bugetele serviciilor vor fi mai mari comparativ cu 2021.

Astfel, Ministerul Public va primi 15 mld de lei cu o creştere de 19%. SIE va primi o creştere de 44%, iar SPP va primi un buget cu +27%.

Pe de altă parte, STS va primi un buget cu un plus de 36%. Ministerul Economiei câştigă de departe o creștere de 453 milioane de lei adică o creștere de 62%.

Şi Administraţia Prezidențială primește mai mulţi bani, la fel şi Senatul sau Camera Deputaţilor.

Buget Guvern 2022 – Ministere care primesc mai puţini bani

Foarte important se taie de la ministerele Energiei, Dezvoltării, Finanţelor şi Justiției.

Mai exact, Ministerul Energiei va primi 3.4mld de lei, mai puţin cu 11.4%, Ministerul Dezvoltării va primi 8,1mld de lei adică mai puţin cu 23.64%, iar Ministerul Finanțelor va avea un buget de 6 mld de lei, cu 14.53% mai puţin ca în 2021. La Ministerul Finanţelor bugetul va fi mai mic cu 8.9%, adică 4.9 mld de lei.
Adauga un comentariu