International

Bulgaria impune obligativitatea unui test COVID-19 tuturor persoanelor care intră în ţară

Publicat: 25 ian. 2021

Bulgaria impune obligativitatea unui test covid-19 tuturor persoaneor care intră în ţară, cu scopul de a opri răspândirea unor variante mai contagioase ale noului coronavirus, a anunţat luni ministrul bulhgar al Sănătăţii Konstandin Anghelov, relatează Reuters potrivit news.ro.

Până în prezent, opt cazuri de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 descoprită în Marea Britanie au fost depistate în Bulagria, potrivit autorităţilor sanitare bulgare.

”Azi vom acţiona pentru a impune teste PCR obligatorii tuturor călătorilor care vor să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană (UE)”, a anunţat într-o şedinţă a Guvernului Anghelov.

Bulgaria înregistrează o scădere semnificativă a contaminărilor cu noul coronavirus în ultimele săptămâni şi plănuieşte să relaxeze unele restricţii şi să redeschidă şcolile secundare, centrele comerciale şi sălile de sport din 4 februarie.

Toate persoanele care sosesc în SUA, pe cale aeriană, trebuie să prezinte un test negativ COVID-19. Măsura se aplică și copiilor de peste doi ani

Toate persoanele care sosesc în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test negativ efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în SUA, potrivit Ministerului de Externe, care anunță noile condiții de călătorie în SUA, în vigoare din 26 ianuarie. Testul este obligatoriu inclusiv pentru copiii de peste 2 ani.

Autorităţile americane au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul SUA, în vigoare începând cu 26 ianuarie, potrivit unui comunicat al Ministerului Afecerilor Externe.

Potrivit informaţiilor comunicate public de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, toate persoanele care sosesc în Statele Unite pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau un document care să ateste faptul că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind în prezent vindecate.

Testul pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore (3 zile) anterior sosirii în Statele Unite ale Americii, fiind acceptate atât testele moleculare, cât şi testele antigen. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.

Măsurile se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 2 ani, inclusiv cetăţenilor americani, rezidenţilor permanenţi şi cetăţenilor aflaţi în tranzit
Companiile aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autorităţile americane, se mai arată în comunicatul MAE.

Adauga un comentariu