International

Bulgarii redeschid mall-urile de luni, 18 mai

Publicat: 15 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bulgarii redeschid mall-urile de luni 18 mai

Măsurile de relaxare încep să se vadă peste tot în lume, iar autoritățile permit deja redeschiderea mall-urilor.

Bulgaria va permite redeschiderea mall-urilor începând de luni în cadrul efortului de a relaxa restricţiile impuse în urmă cu două luni pentru a opri răspândirea noului coronavirus, a anunţat vineri premierul Boiko Borissov, potrivit Reuters.

La 14 martie, guvernul a introdus starea de urgenţă, care a impus interdicţii de călătorie, închiderea şcolilor, restaurantelor şi a centrelor comerciale şi a determinat numeroase firme să-şi limiteze sau să-şi oprească operaţiunile din cauza restricţiilor sau a cererii reduse.

Au început să relaxeze din restricţii la sfârşitul lunii aprilie

Autorităţile bulgare au început să relaxeze din restricţii la sfârşitul lunii aprilie, însă au continuat să implementeze măsuri sociale stricte pentru a preveni răspândirea comunitară extinsă a SARS-CoV-2.

Bulgaria, o ţară cu o populaţie de sub 7 milioane de locuitori, va menţine măsura distanţării sociale în spaţiile publice şi va continua să îşi ţină graniţele închise.

După întâlnirea cu Asociaţia retailerilor din Bulgaria, premierul a fost de acord ca toate magazinele din centrele comerciale din întreaga ţară îşi reia operaţiunile începând de luni.

Sute de mii de persoane în sectorul de retail din Bulgaria

Decizia vine la o zi după ce Asociaţia patronatelor din domeniul industriei (BIA) îşi exprimase îngrijorarea că nu a fost stabilită nicio dată pentru redeschiderea centrelor comerciale.

Potrivit BIA, circa 300.000 de persoane lucrează în sectorul de retail din Bulgaria.

Vineri, ţara înregistra 2.138 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 102 s-au soldat cu decese.

Adauga un comentariu