Delicioşi şi chiar dietetici, burgerii de curcan sunt mereu o alegere inspirată atunci când vrei să-ţi răsfeţi papielele, aşa că nu ezita să-i încerci.
Burgeri de curcan – ingrediente necesare:
- – un kilogram de carne tocată de curcan
– două cepe roşii
– ulei de măsline
– trei linguri de ketchup dulce
– o legătură de verdeaţă
– o salată verde
– trei roşii
– şase chifle integrale, cu seminţe
– sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Condimentează carnea cu sare şi piper, apoi adaugă ulei de măsline, ketchup şi adaugă şi ceapă şi verdeaţă tocată mărunt. Amestecă bine, iar apoi lasă la rece câteva minute.
Între timp, taie chiflele în jumătăţi, iar salata rupe-o în bucăti potivite (în funcţie de chifle), taie ceapa sub formă de rondele, iar roşiile sub formă de felii rotunde. Scoate carnea de la rece, formează chiftele rotunde, de dimensiunea chiflelor, dar de 1,5 cm grosime, care se frig câte 7-8 minute pe un grătar încins, având grijă să se pătrundă la mijloc. Frige şi chiflele puţin, apoi se umplu cu chiftele, se adaugă ceapa roşie, roşiile şi salata.