Local

BZI este alături de marele artist Tudor Gheorghe! Petiție online pentru susținerea maestrului

Publicat: 30 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
BZI este alături de marele artist Tudor Gheorghe Petiție online pentru susținerea maestrului

În ultimele zile, marele artist Tudor Gheorghe a devenit ținta unor atacuri murdare din partea unor politicieni din România. După spectacolul „Degeaba 30”, maestrul a fost acuzat că este „nostalgic după perioada comunistă” și că pune semnul egal între anii dinaintea Revoluției și cei 30 de ani de democrație. Printre cei mai vocali contestatari ai lui Tudor Gheorghe s-au numărat fostul ministru al educației Daniel Funeriu sau Andrei Caramitru, fostul consilier al useristului Dan Barna.

Atacuri josnice

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu l-a numit „canalie talentată”, „mizerabil rapsod”, „băi nenicule”, în timp ce Andrei Caramitru a spus: „Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum stă treaba: – e mai bine acum pentru că avem ce mânca – e mai bine acum pentru că nu e frig în case și e lumină pe străzi noaptea – e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici, ca într-o pușcărie – e mai bine acum pentru că suntem liberi să vorbim și să votăm. Să protestăm dacă vrem…Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. și înțeleg că îți place să mergi în vacanțe în străinătate. Mulți ticăloși și ipocriți în țara asta”.
În fața tututor acestor atacuri suburbane, Tudor Gheorghe s-a apărat elegant, fără să jignească pe nimeni. „Fiecare om are părerile lui. Nici măcar nu le resping, nu le iau în seamă. Nu mă interesează prostiile pe care le debitează ba unul, ba altul. Nu mă ating. E așa de normal. Fiecare om are părerile lui. Te laudă mulți și te înjură puțini. Eu cred în ce am făcut și nu numai eu. O vorbă frumoasă: câinii latră, caravana trece. Dacă ăsta e limbajul lor, să fie sănătoși. Eu sunt mai delicat“, a spus rapsodul pentru Adevărul.

Tudor Gheorghe este un patriot

Tema atacurilor este una profund falsă. Tudor Gheorghe nu a făcut apologia comunismului, ci a tras un semnal de alarmă asuptra modului în care românii au devenit slugile marilor puteri din lume. Rapsodul a făcut apel la patriotism, la unitate și la demnitate! În ultimele decenii însă, România este condusă din străinătate, fiind jefuită de companii străine, care au ca singur scop îmbogățirea rapidă și scoaterea profitului din țară. Din cauza unor conducători slabi și corupți, toate bogățiile țării au fost vândute la străini. Așa s-a ajuns ca energia electrică și gazele să aparțină unor multinaționale, care cresc tarifele după cum vor mușchii lor, ca gazele din Marea Neagră să fie vânate de companiile americane, aurul să fie ținut în visteria altor state, pădurile să meargă ca materie primă în Austria etc. În tot acest timp, românii muncesc ca sclavii în străinătate, pe salarii infime față de cât câștigă englezii, italienii, spaniolii sau americanii, iar copiii, părinții și bunicii rămăși în țară se hrănesc cu resturile refuzate în Europa.

Semnați petiția online și dați share pe facebook postării!

Tocmai de aceea, maestrul Tudor Gheorghe nu a făcut altceva decât să dea o lecție de patriotism și să spună în cântecele sale un adevăr crud, cunoscut de toată lumea.
Cotidianul BZI este alături de rapsodul Tudor Gheorghe și lansează o campanie online de strângere de semnături pentru susținerea maestrului! Dacă sunteți alături de cel care v-a umplut inimile de bucurie prin concertele pe care le-a susținut de ani de zile în toată țara, semnați această petiție online și dați share pe facebook postării!

SEMNEAZA PETIȚIA AICI: https://campaniamea.declic.ro/petitions/petitie-pentru-sustinerea-maestrului-tudor-gheorghe/launch

Adauga un comentariu