International

Ca urmare a protestelor din SUA, restricţiile de circulaţie au fost prelungite la Washington

Publicat: 01 iun. 2020

Restricţiile de circulaţie au fost prelungite la Washington şi avansate cu patru ore, a anunţat primarul capitalei americane, Muriel Bowser. Măsura va intra în vigoare luni, la ora locală 19.00, faţă de 23.00 cum era până acum. Ea va fi în vigoare pentru două zile.

„Toţi americani sunt revoltaţi de moartea lui George Floyd. Totuşi, geamurile sparte şi jafurile eclipsează discuţiile despre sistemele disfuncţionale”, a declarat Bowser, conform presei americane.

Interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii a fost impuse la Washington, Los Angeles şi Houston, cu scopul de a împiedica faptul ca manifestaţii – în urma morţii lui George Floyd, un afroamerican care a murit după ce a fost arestat de Poliţia din Minneapolis (Minnesota) – să conducă la noi violenţe şi jafuri. Iar în timp ce administraţia preşedintelui Donald Trump îi cataloga drept ”terorişti” pe instigatorii la revolte, duminică au avut loc noi confruntări între poliţişti şi manifestanţi. Mii de oameni au luat parte – în întreaga ţară – la aceste adunări împotriva violenţelor poliţiei şi rasismului. La Washington, o mulţime s-a adunat în faţa Casei Albe scandând sloganuri, aprinzând focuri şi agitând pancarte.

Adauga un comentariu