National

Cadre medicale de la Spitalul din Galați, amendate pentru nepurtarea măștii

Publicat: 20 iul. 2020
ALT=
Cadre medicale de la Spitalul din Galați, amendate pentru nepurtarea măștii

Mai mult cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați au fost amendate pentru nepurtarea măștii. Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi două de la Spitalul de Copii din Galaţi au fost amendate cu 5.000 de lei fiecare pentru că nu purtau măşti de protecţie în timpul serviciului.

În timpul unei acţiuni desfășurate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, cele nouă cadrele medicale au fost găsite nepurtând măști de protecție. Inspectorii DSP Galaţi au anunțat că printre persoanele amendate este şi un medic de la Spitalul Judeţean.

Cadre medicale de la Spitalul din Galați, amendate pentru nepurtarea măștii: Sancționați și de spital

Pe lângă amenzile primite de la DSP, cadrele medicale prinse nepurtând masca de protecție ar putea fi sancționați şi de conducerea unităţii medicale, după cum susțin reprezentanţii Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați. Aceștia au adăugat că la unitatea medicală sunt echipamente de protecţie.

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă (vor fi sancţionaţi – n.r.). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

În urma controalelor efectuate au fost descoperite şi alte nereguli.

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor este de 54.000 de lei. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Focar de COVID-19

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați a ajuns la 106. În ultimele 24 de ore, numărul de cadre medicale infectate a crescut cu 11 persoane, potrivit Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a hotărât ca tot personalul medical din unitatea spitalicească să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile.

„Împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am hotărât ca tot personalul medical din Spitalul Judeţean să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile. Direcţia de Sănătate Publică a elaborat programul de testare, urmează ca, în perioada următoare, Consiliul Judeţean să identifice şi să aloce banii pentru testarea întregului personal medical din spital”, a declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Prefectul gabriel Avrămescu spunea încă de zilele trecute că focarul din Spitalul Județean ar putea fi produs de nerespecatrea normelor de protecție de către angajați.

„Eu am fost informat că circuitele sunt funcționale, că nu sunt probleme. Și atunci se pune întrebarea: cum a ajuns COVID-ul în spital? Pentru că dacă avem și circuite și avem și echipamente, ori nu au fost respectate procedurile de lucru, ori cele de protecție au avut o problemă”, a precizat Gabriel Avrămescu.

Prefectul a solicitat sprijin de la autoritățile centrale, în condițiile în care Galațiul este printre județele cu un număr foarte mare de îmbolnăviri.

Adauga un comentariu