National

Cadrele medicale solicită suspendarea malpraxisului pe perioada pandemiei cu noul coronavirus

Publicat: 29 oct. 2020
Cadrele medicale vor suspendarea malpraxisului

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată autorităților.

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului.

De asemenea, sindicaliștii cer introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durată a pandemiei COVID-19.

Sindicaliștii își justifică cererile prin desele schimbări apărute în timpul stării de urgenți și de alertă, prin doză mare de incertitudine specifică pandemiei COVID-19, prin lipsurile materiale și problemele organizatorice cu care cadrele medicale se confruntă. Sindicaliștii mai spun că s-au inspirat din modelele oferite de alte țări în care s-a renunțat la malpraxis în timpul pandemiei.

Comentarii
  • I-auzi, canaliile. Și cred că vor scăpa cu asta. După pandemie vom cere reintroducerea pedepsei capitale pentru genocid. Canaliilor. Nici unul nu veți scăpa!!!

  • Doamne, ferește-te de spitale în această perioadă. Pe lângă faptul că se administrează medicamente care îți grăbesc decesul,fără autopsie sunt acoperiți și în cazul unui malpraxis în toată regula. Te pot otrăvi cu bună știință, că se va afla la pastele cailor, atâta timp cât te sigilează într-un sac și te duce la groapă, declarandu-te decedat – de covid sau – cu covid. Întrebarea e cât se primește pt. semnătura, pramatiilor.

Adauga un comentariu