Culinar

Cafea cu înghețată. Rețeta unui preparat savuros

Publicat: 31 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cafea cu înghețată. Rețeta unui preparat savuros
Cafeaua făcută cu înghețată are o aromă aparte și este răcoritoare.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un deliciu făcut rapid acasă, putem pregăti o cafea cu înghețată. Aceasta este aromată, răcoritoare și oferă energie pe tot parcursul zilei, mai ales dacă este servită dimineața. Când vine vorba de delicioasa cafea, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată rețeta unui preparat savuros.

Cafea cu înghețată

Cafeaua este pe placul multora dintre noi și face parte dintr-un adevărat ritual zilnic. Aceasta este aromată, energizantă și ideală de servit la orice ocazie, indiferent de oră. Rețetele de cafea sunt diverse, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor specialiști, la final vom obține o băutură perfectă.

Cafeaua făcută cu înghețată sau numită și frappe se poate face ușor acasă, cu câteva ingrediente și un strop de imaginație. Aceasta este ideală în sezonul cald, fiind răcoritoare și savuroasă. Pe lângă o gustoasă cafea făcută cu înghețată putem pregăti pentru cei dragi și o cafea cu ulei de cocos.

Cafeaua poate fi folosită și în prepararea unor prăjituri aromate, cremoase și rafinate. De exemplu, prăjitura boema cu cafea este adorată de mulți și ideală de servit la mesele festive. În delicioasa cafea de dimineață putem pune și un pic de scorțișoară pentru un plus de aromă.

Rețeta cu care vei obține o băutură aromată și răcoritoare

Pentru a pregăti acasă o cafea cu înghețată vom avea nevoie de 150 g de gheață, 500 ml de lapte, 40 g de zahăr brun, 10 g de cafea solubilă, 80 g de înghețată de vanilie sau ciocolată, frișcă, sos de caramel, iar pentru un plus de savoare putem adăuga și 50 ml de cremă de whiskey.

Într-un blender sau într-o sticlă de plastic de 1 l se pune jumătate de litru de lapte, apoi se adaugă gheața zdrobită în bucățele mici. Cafeaua solubilă se amestecă separat într-un vas împreună cu zahărul brun.  Compoziția obținută se toarnă în sticlă împreună cu crema de whiskey. Se pune capacul la sticlă și se agită foarte bine până când zahărul se topește complet, iar cafeaua se dizolvă. Într-un pahar mare, tip cupă, se pun câteva linguri de înghețată, iar pe margine se toarnă un strat consistent de sos de ciocolată sau de caramel.

După aceea se pune gheața cubulețe și frappe-ul făcut anterior în sticlă. La final se decorează cafeaua cu înghețată cu un pic de frișcă și sos. Cu siguranță vom obține o băutură delicioasă  și energizantă. O altă rețetă de cafea cu înghețată este cea simplă, cu doar două ingrediente. Pentru aceasta vom avea nevoie de 2 cupe de înghețată și 50 ml de expresso. Se scoate înghețata din congelator și se lasă timp de 5 minute la temperatura camerei, timp în care vom pregăti cafeaua. Când este gata se pregătește o cană în care vom pune două cupe de înghețată. Peste aceasta se toarnă cafeaua fierbinte și se amestecă ușor. Se servește dimineața, dar și pe timpul zilei, fiind băutura perfectă.

Cafeaua făcută cu înghețată are o aromă aparte și este răcoritoare, fiind ideală de servit în sezonul cald. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu făcut acasă.

Adauga un comentariu