Economic Local

Câinii de talie mare lăsați nesupravegheați atrag amenzi pentru deținători

Publicat: 12 feb. 2020

Din cauza numărului mare de câini de talie mare, mulți dintre ei chiar și de rasă agresivă, care sunt lăsați în spațiul public de pe raza orașului, autoritățile locale au început să ia măsuri pentru protejarea siguranței cetățenilor. Astfel, polițiștii locali aplică amenzi în cazul celor care nu respectă legea în ceea ce privește obligațiile pe care le au atunci când scot patrupedele pe spațiul public. În mod normal, câinii de talie mare trebuie dotați cu lesă și botniță, iar cu cât talia câinelui și categoria de agresivitate este mai mare, și măsurile sunt mai drastice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 300 lei, pe numitul A.M., domiciliat în municipiul Iași, deoarece a fost depistat în parc Esplanada Piața Voievozilor în timp ce a lăsat în libertate un câine de companie ce prezenta pericol pentru trecătorii din zonă”, au declarat reprezentanții Poliției Locale.

Mare atenție la câinii de luptă

Deținătorii de animale care scot câinii la plimbare pe domeniul public trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În primul rând, este recomandat să poarte carnetul de sănătate al câinelui care atestă efectuarea procedurilor sanitar-veterinare, precum vaccinări, deparazitări etc. Totodată, deținătorul de patrupede care scoate un câine periculos în spațiul public trebuie să-l doteze pe acesta cu lesă și botniță. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 2.500 lei. De asemenea, câinii de luptă și atac care fac parte din rase precum Pit Bull, Boerbull sau Bandog trebuie sterilizați, indiferent de sex.loading...

Adauga un comentariu