Local

Câinii fără stăpân din Iași vor fi ridicați cu o autoutilitară modernă! Costurile sunt de 45.000 de euro

Publicat: 22 mart. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Câinii fără stăpân din Iași vor fi ridicați cu o autoutilitară modernă Costurile sunt de 45.000 de euro
Hingherii vor avea o autoutilitară nouă pentru transportul câinilor fără stăpâni

Aproape 45.000 de euro va costa autoutilitara pentru activitatea de ecarisaj ce a fost comandată de firma de salubritate a Primăriei Iași. Licitația este programată la începutul lunii aprilie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Salubris SA, firma de salubritatea a Primăriei Iași, organizează noi achiziții în cadrul programului anual. Astfel, pe data de 05.04.2023, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru furnizarea unei autoutilitare pentru activitatea de ecarisaj. Valoarea estimată a contractului este de 225.000 de lei, fără TVA, aproape 45.000 de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă, cu impact negativ redus asupra mediului, eficientizarea procesului de desfășurarea a unor activități”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris a încheiat contracte și cu furnizori de hrană pentru câinii din padocul de la Tomești.

Câinii fără stăpân din Iași vor fi ridicați cu o autoutilitară cu platformă pentru ecarisaj

Autoutilitara va fi gestionată de Serviciul Gestionare Animale din cadrul Salubris. Conform cerințelor tehnice, autovehiculul va avea o capacitate cilindrică de 2.500 cmc, putere 170 CP, masă maximă autorizată 3,5 tone, cutie de viteze manuală, cu 6 trepte. Platforma va avea o lungime de 3,5 metri și o lățime de 2,3 metri.

„În momentul în care autoutilitara este pusă în funcțiune se va oferi asistență tehnică, instruirea personalului (două persoane pentru fiecare echipament), explicarea tuturor echipamentelor și caracteristicilor tehnice și funcționale ale autovehiculului și accesoriilor. După punerea în funcțiune se vor face teste, anume: funcționarea tuturor echipamentelor în sarcină, verificarea caracteristicilor tehnice și dotărilor cerute. Instruirea personalului pentru deservirea autoutilitare se va face pe cheltuiala furnizorului. Operatorul este obligat să efectueze o zi de instruire a personalului, care include operarea și mentenanța primară a autoutilitarei”, se mai arată în documentația procedurii.

Termenul de livrare este de 60 de zile de la data plății avansului. Firma de salubritate a lansat o procedură și pentru furnizarea serviciilor de pază.

Aproape 500.000 de euro costă piesele de schimb pentru parcul auto

Nu în ultimul rând, Salubris SA a demarat și licitația privind furnizarea mai multor loturi de piese auto pentru garajul din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 2.436.520 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Procedura a fost împărțită în 19 loturi. Necesarul constă în piese auto pentru autovehicule Multicar, Dacia, Volkswagen, Iveco, Man, Renault, Daf, Mercedes, utilaje de tip Nilfisk, Schaeff, Kramer, JCB, Komatsu sau Tana. Vor fi achiziționate și componente electrice auto, plus acumulatori. La licitație au fost depuse oferte din partea societăților Sorgeti SRL, Mec-Diesel See SRL, Romdav SRL, Auto Technic Solution SRL, Iveco Truck Services SRL, Caranda Baterii SRL, Railex SRL.

Câinii fără stăpân din Iași vor fi ridicați cu o autoutilitară modernă după ce ofertele furnizorilor vor intra în etapa de evaluare, iar contractul va fi semnat.

Comentarii
Adauga un comentariu