National

Cal căzut la pământ, biciuit de doi bărbaţi în Hunedoara. Imagini șocante – VIDEO

Publicat: 25 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cal căzut la pământ biciuit de doi bărbaţi în Hunedoara. Imagini șocante  - VIDEO
un caz căzut la pământ a fost biciut de proprietar

 

Doi bărbaţi, de 18 şi 40 de ani, din Vulcan, judeţul Hunedoara, riscă pedeapsa cu închisoarea, după ce au biciuit un cal care căzuse la pământ. Cei doi intenţionau să fure fier vechi şi să îl transporte cu ajutorul unei căruţe.

”În data de 14.01.2021, în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan au fost sesizaţi cu privire la faptul că au fost observate mai multe persoane necunoscute în incinta Preparaţiei Coroieşti. Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a identificat doi bărbaţi, în vârstă de 18 şi de 40 de ani, ambii din municipiul Vulcan, care au recunoscut că intenţionau să sustragă componente din fier vechi (aproximativ 100 kg.), cu scopul de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi. Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat şi faptul că persoanele în cauză intenţionau să transporte fierul vechi cu o căruţă trasă de un cal pe care îl loveau cu un bici, în timp ce acesta era trântit la pământ”, se arată într-un comunicat de presă, de luni al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara.

La faţa locului au fost solicitaţi şi reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare şi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, fiind emis ordinul de plasare a animalului în adăpost. Ulterior, Consiliului Judeţean Hunedoara a asigurat punerea în plasament a animalului în cadrul unui adăpost aparţinând unei asociaţii de profil.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de furt calificat şi schingiuirea şi maltratarea animalelor.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Hunedoara, cei doi bărbaţi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 1 an, pentru schingiuirea calului.
”Acesta este primul caz de confiscare a unui animal prin emiterea ordinului de plasare a animalului în adăpost din judeţul Hunedoara”, mai transmite IPJ Hunedoara.

Începând cu luna decembrie 2020, la nivelul I.P.J. Hunedoara a fost înfiinţat Biroul pentru Protecţia Animalelor, structură prevăzută cu funcţii de ofiţeri, agenţi de poliţie precum si de ofiţeri specialişti-medici veterinari.

Sursă:

Adauga un comentariu