National

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Cristina pentru creştinii ortodocşi din întreaga lume

Publicat: 23 iul. 2021
Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi care o prăznuiesc pe Sfânta Mare Muceniţă Cristina (Hristina). Sute de mii de românce poartă numele sfintei care a murit pentru credinţa sa în Dumnezeu.

Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi care o prăznuiesc pe Sfânta Mare Muceniţă Cristina (Hristina). Sute de mii de românce poartă numele sfintei care a murit pentru credinţa sa în Dumnezeu.

Sfânta Cristina (Hristina) s-a născut în cetatea Tir şi a trăit în timpul Împăratului Septimiu Sever (193-211). Ea a fost fiica lui Urban, reprezentantul imperial al cetăţii Tir.

Când a ajuns la vârstă de 12 ani, Sfânta Cristina (Hristina) a fost închisă de tatăl ei într-un turn. Acesta dorea să o ferească de ochii mulțimii pentru că era foarte frumoasă. Planul tatălui era să o țînă pe fiica lui în acel turn până avea să împlinească vârstă deplină a majoratului.

Nemulțumită de credință idolatră, începe să se roage Celui ce a adus toate de la neființă la ființă. În urmă acestei rugăciuni i se arată un înger care îi descoperă tainele dumnezeiești. După aceste descoperiri, Hristina a distrus toți idolii din turn.

Pentru acest gest a fost supusă la multe chinuri de tatăl sau. A fost aruncată în temniță pentru mai multe zile fără mâncare, dar a fost hrănită în chip minunat de îngeri. După alte suferințe, a fost aruncată în mare. Marea aceea i-a fost ei scăldătoarea Sfântului Botez. Un nor luminos a umbrit-o pe ea și s-au auzit cuvinte de sus, graindu-se deasupra ei numele Preasfintei Treimi, după săvârșirea Sfântului Botez.

Suferințele sale nu au încetat nici după moartea tatălui el. Succesorul acestuia a torturat-o mai aprins, iar în cele din urmă Hristina a primit moartea prin sabie.

Semnificaţia numelui Cristina

Introvertită, secretoasă și rezervată, Cristina are tendința să se izoleze de lumea exterioară. Este timidă și elitistă în alegerea prietenilor și persoanelor din anturajul sau. Cristina preferă să fie singură decât prost însoțită.

Cristina este o pesimistă, pragmatică și rațională și are nevoie să fie încurajată și liniștită în permanență. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina în orice circumstanță.

Aceasta se dovedește a fi sensibilă, tandră, afectivă și receptivă chiar dacă simte nevoia să se protejeze de problemele întâmpinate de-a lungul vieții.

Cristina preferă o viață monotonă însă stabilă și organizată în detrimentul unei vieți active și agitate. Ajutată de intuiția și ambiția să Cristina va reuși să își materializeze toate proiectele și aspirațiile, umanitare sau sociale. Datorită tenacității și perseverenței sale Cristina va culege roadele muncii sale.

Adauga un comentariu