Actualitate

Călin Georgescu la BZI LIVE: „Tinerii reprezintă scânteia. Ei trebuiesc sprijiniţi şi ajutaţi cu tot ce stă la îndemână”

Publicat: 01 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Georgescu la BZI LIVE Tinerii reprezintă scânteia. Ei trebuiesc sprijiniţi şi ajutaţi cu tot ce stă la îndemână
Călin Georgescu la BZI LIVE

Călin Georgescu a discutat într-o nouă ediție BZI LIVE despre cum ar putea fi treziți tinerii din România, cum ar putea fi determinați să rămână în țară și să nu mai aleagă calea străinătății.

„Piesa de rezistenţă, şi insist, este educaţia! Noi nu putem să mergem mai departe fără o educaţie profundă”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu la BZI LIVE

Într-o nouă ediție de succes BZI LIVE, Călin Georgescu a amintit cât este de importantă educația ca piatră de temelie în buna funcționare a unui stat. De altfel, trebuie făcută o deosebire între educație și școală, pentru că aici se produc multe confuzii.

Și totodată, trebuie lucrat la păstrarea valorilor și resurselor României, pentru a se crea mediul propice dezvoltării tinerilor. Bineînțeles că totți sunt atrași de mirajul unui trai în Occident, dar trebuie implementate, valorificate și sentimentele față de propria patrie.

„Tinerii reprezintă scânteia. Ei trebuiesc sprijiniţi şi ajutaţi cu tot ce stă la îndemână. Întrebarea este simplă. Noi degeaba spunem acum, că nu are cine să o facă. Ne aflăm în poziţia în care poporul român trebuie să înţeleagă că puterea îi aparţine lui, nu unei găşti de tâlhari. Adică trebuie să ne raportăm în aşa fel încât resursele tari isa aparţină poporului român.

Vă dau exemplul apei. O ţară atât de bogată cum este România, ultra bogată în resurse de apă… aici apa trebuie să fie gratis! Nu ai cum să plăteşti apa, pentru că este lăsată de Dumnezeu. Este o blasfemie să o împachetezi în pet-uri. Nu mai vorbim că se cumpără apă din străinătate… La robinet trebuie să curgă apă potabilă, apă de izvor! Tu nu ai cum să pui preţ pe ea. Pentru că Dumnezeu nu ţi-a cerut acest lucru, ţi-a dat-o gratis.

Țara este într-o lipsă de încredere. Românii nu mai au încredere unii în alţii, asta este drama. Şi pe acest fond ne raportăm la criza despre care se vorbeşte.

Toate aceste furturi din ultimii ani, trebuie să se întoarcă la poporul român înapoi. Indiferent de ce dimensiuni sunt şi indiferent de nivelul material la care se află. Pentru că aici au lucrat moşii şi strămoşii noştri şi au adus o contribuţie, s-au luptat pentru ca noi astăzi să avem un destin.

Lucrurile acestea trebuie să se oprească la un moment dat. Şi partea esenţială, fundamentală, rămâne educaţia. Şi din păcate se confundă educaţia cu şcoala, ceea ce este foarte greşit. Una este şcoala şi alta este educaţia. Şi de asta spun că s-ar putea să mulţumim acestor timpuri în care, oamenii trebuie să se trezească, copilul învaţă, nu este învăţat… Şi atunci când este trimis să înveţe aşa cum vrea dânsul, este greşit. Pentru că nu mai este dezvoltare spirituală. El are nevoie să înţeleagă legătura lui cu el însuşi. Are nevoie să se regăsească în interior, să-şi găsească bogăţia, focul interior, pe care să-l ofere lui şi celor din jur prin modul în care el se va desfăşura în viaţă.

Iar prima soluţie în criza aceasta a plecării forţei de muncă în străinătate, este să opreşti pierderile. Dacă nu opreşti pierderile, nu poţi să faci nimic. Şi a doua, şi e esenţial, este să dai drumul la libertatea, la răspândirea largă a libertăţii productive”, a spus Călin Georgescu.

Adauga un comentariu