Prima pagină » Culinar » Camembert la cuptor în foietaj, cu dulceață de ceapă. Aperitivul perfect pentru o seară relaxantă

Camembert la cuptor în foietaj, cu dulceață de ceapă. Aperitivul perfect pentru o seară relaxantă

04 mart. 2024, 14:55,
BZI.ro, în Culinar

Camembert la cuptor în foietaj, cu dulceață de ceapă este aperitivul perfect pentru o seară relaxată cu cei dragi. Mai simplu de atât nu se poate, căci ai nevoie de doar cinci ingrediente, iar întreaga rețetă se prepară într-un singur vas. Descoperă aromele complexe și armonioase pe care le oferă acest aperitiv simplu și delicios!

Camembert la cuptor în foietaj

Pentru această rețetă simplă și ușoară vei avea nevoie de 2 foi de aluat foietaj (de 375g fiecare), puțina făină pentru presărat, 1 borcan de 285 g de dulceață de ceapă caramelizată, 1 brânză camembert întreaga (de 250 g), 1 pachet de rozmarin (de 20 g) și 1 ou de mărime medie, bătut ușor.

Scoate foietajul din frigider cu 15 minute înainte de a începe. Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde o foaie de aluat, presărând și deasupra acestuia puțină făină. Întinde cu sucitorul până când aluatul este cu aproximativ 2 mm mai subțire, dându-i o formă care înclină mai mult spre un pătrat decât dreptunghi.

Ridică foaia de aluat și așaz-o pe o coală mare de hârtie de copt, apoi distribuie dulceață de ceapă pe suprafața acesteia, cu excepția a 1-2 cm de la margine. Întinde și cea de-a doua foaie de aluat, la fel cum ai procedat cu cea dinainte. Ridic-o cu grijă și așaz-o deasupra primei foi. Așază brânza cambert în centrul foietajului, și cresteaz-o în formă de „X”. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, punând o tavă mare și solidă în cuptor pentru a se încălzi.

Ia un cuțit ascuțit și crestează aluatul în linii drepte, începând din exterior, și oprindu-te când ajungi la marginea brânzei Camembert, până obții 16 segmente de aluat de dimensiuni aproximativ similare. La final, ar trebui să arate precum un soare asemănător cu cel pe care îl desenam când eram copii. După aceea, răsucește fâșiile de câteva ori pe toată lungimea, la fel cum procedezi și în cazul covrigilor. Nu-ți face griji dacă mai curge din dulceața de ceapa, doar împinge-o înapoi cât poți de bine.

Cum poți servi acest aperitiv

Pune crenguțele de rozmarin între „razele” de aluat. Cu o pensulă, unge foietajul pe deasupra cu ou bătut și presară sare de mare și piper. Scoate tava fierbinte din cuptor și așază cu grijă aluatul pe ea, cu tot cu hârtia de copt. Introdu preparatul în cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant. În momentul servirii, taie puțin din crusta exterioară pentru a dezvălui brânza topită de dedesubt.

Pentru a amplifica experiența gustativă, poți să adaugi câteva linguri de miere peste camembert înainte de a-l așeza în mijlocul aluatului. Aroma dulce a mierii se va îmbina perfect cu gustul ușor sărat al brânzei. Acest mic detaliu va aduce o notă delicioasă și un plus de rafinament preparatului.

Savurează acest preparat alături de un vin roșu sau un vin alb sec, în funcție de preferințele tale. Un Chardonnay sau un Pinot Noir vor completa perfect aromele și texturile acestui camembert la cuptor în foietaj, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Un aperitiv care se face rapid, și care va fi pe placul tuturor celor care îl vor gusta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *