National

Camera Deputaților cumpără sute de scaune din piele și zeci de măsuțe de cafea în valoare de 1,3 milioane de lei

Publicat: 01 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Camera Deputaților cumpără sute de scaune din piele și zeci de măsuțe de cafea în valoare de 13 milioane de lei
Camera Deputaților cumpără sute de scaune din piele și zeci de măsuțe de cafea în valoare de 1,3 milioane de lei

Camera Deputaților a lansat în SEAP o licitație pentru achiziționarea de mobilier. Deputații cumpără 262 de scaune din piele naturală, o canapea și două fotolii din piele, precum și 40 de măsuțe de cafea. Valoarea estimată este de aproape 1,3 milioane de lei, notează Mediafax.

Camera Deputaților cumpără 262 de scaune din piele naturală tratată antibaccterian și antiviral, clasa Premium. Scaunele trebuie să suporte o greutate de 150 de kilograme.

Șezutul și spătarul trebuie să fie din spumă poliuretamică, pentru un confort sporit

Structura țesutului și a spătarului să fie confecționată din placaj mulat de 18-20 mm grosime, să urmeze exact linia corpului, oferind unb suport uniform pentru reducerea stresului în punctele de presiune, oferind confort și ergonomie. Șezutul și spătarul trebuie să fie din spumă poliuretamică, pentru un confort sporit în desfășurarea unei activități îndelungate.

De asemenea, Camera Deputaților achiziționează și un set format din canapea cu două fotolii de piele și o măsuță de cafea, 20 de mese de ședință și 20 de biblioteci. Totodată, sunt licitate și 40 de măsuțe de cafea cu sticlă fume securizată și picioare din alamă.

„Este foarte important ca achiziția acestor produse să fie făcută la timp”

Valoarea totală estimată este de 1.299.159,33 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 iunie.

„Este foarte important ca achiziția acestor produse să fie făcută la timp, ținând cont de faptul că o parte din mobilier este necesar pentru eficientizarea mobilierului achiziționat în anul 2022 la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor”, se menționează în caietul de sarcini al licitației.

Cum vrea Guvernul să reducă veniturile românilor

Surse din coaliție spun că, în momentul de față, ar exista cinci variante aflate în analiză:

Interzicerea cumulului pensie salariu. Este varianta dorită atât de PSD cât și de PNL. Este și varianta care ar tăia cel mai mult din veniturile bugetarilor de lux. Analiza este pe constituționalitate. Dacă poate fi dată prin OUG sau prin lege în parlament.
Supraimpozitarea cumulului pensie cu salariu. Varianta este luată în calcul în cazul în care interzicerea cumulului este neconstituțională. Aici se analizează procente de supraimpozitare. Premierul Ciucă susținea că varianta aflată în lucru ia în calcul un impozit de 16% pentru partea de venit care depășește 25.000 de lei
Interzicerea cumulului pensiei cu salariul și supraimpozitarea veniturilor care depășesc indemnizația președintelui Klaus Iohannis, adică, peste 25.000 de lei brut. Aici se au în vedere veniturile șefilor de Agenții, regii și reglementatori, cum sunt ANRE, ASF, Consiliul concurenței, BNR și altele asemenea
Supraimpozitarea doar a bugetarilor, fără a interzice cumulul pensiei cu salariul.
Impozit progresiv. Este cea mai controversată măsură, pentru că i-ar viza și pe angajații din mediul privat. Liderii coaliției nu și-o doresc în momentul de față. Însă este măsura care nu ar ridica probleme de constituționalitate.

Comentarii
Adauga un comentariu