Economic Local

Campania de împăduriri va începe luna viitoare în Iași

Publicat: 19 feb. 2020

Direcția Silvică Iași organizează o nouă acțiune de împădurire în județ în perioada martie-aprilie 2020. Instituția din Iași, împreună cu voluntari din școli, dar și din alte instituții vor derula în cadrul proiectului „Luna plantării arborilor”, o campanie de împădurire în mai multe zone din județ. Direcția Silvică și-a propus să împădurească 45 de hectare în această primăvară, iar până la sfârșitul acestui an vor fi plantați puieți pe aproximativ 90 de hectare. În fiecare an, campania a fost un succes la Iași, fiind împădurite mai multe zone importante din județ, unde erau necesare aceste împăduriri.

Conform datelor furnizate de Direcția Silvică Iași, în ultimii doi ani, au fost folosiți 870.000 de puieți pe o suprafață de 211 hectare, în toate cele nouă ocoale silvice din județ. Cei mai mulți arbori au fost plantați în Ocolul Silvic Iași, aproximativ 300.000 de puieți, pe o suprafață de 82 de hectare. Repartiția speciilor folosite arată că au fost plantați 146.000 puieți de stejar, 181.000 de gorun, 112.000 puieți de salcâm și 235.000 de frasin. De asemenea, s-au mai folosit la plantat și puieți de glădiță, paltin, cireș, sălcioară, nuc și tei.

Comentarii
  • praf in ochi. Bani cheltuiti, munca voluntara depusa degeaba. Daca nu se asigura si activitati de postplantare nu se prinde nimic. Nicio mare reimpadurire nu a avut efect. Vezi zona C.A, Rosetti, Ciric , etc. La primul an de la marea impadurire nu exista niciun pom verde.

Adauga un comentariu