O nouă campanie de vaccinare antigripală a fost demarată în județul Iași. Acțiunea a fost demarată de conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, alături de Consiliul Județean. De altfel, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale, alături de Maricel Popa, președintele CJ, au prezentat pe larg detalii legate de această campanie. La eveniment a fost prezent și prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Campania de vaccinare va avea loc în perioada următoare, în localitățile ieșene.
„Această campanie nu este o premieră, ci este o continuitate. Aceste lucruri sunt binevenite și încurajează populația să se vaccineze. Dacă în perioada trecută, la Spitalul de Boli Infecțioase rata de vaccinare era de 50 la sută, acum nu mai avem vaccinuri. Tot personalul spitalului vrea să se vaccineze. Pe lângă rata de creștere a vaccinării antigripale, dorim să creștem rata de vaccinare pentru rujeolă. Din păcate, toți cei care au murit în ultima perioadă de gripă erau nevaccinați. Prin vaccinare ne protejăm pe noi, pe familiile noastre, dar și pe cei din jur. Sperăm să încurajăm populația să se vaccineze”, a menționat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.
Campania se extinde
Managerul Institutului „Matei Balș” a arătat și el cât de importantă este vaccinarea.
„Gripa poate să fie o boală mortală. Dat fiind această realitate, este evident că ceva trebuie făcut. Și asta este vaccinul. Mai mult decât atât, industria farmaceutică a venit în ajutorul nostru și ne-a dat un medicament antigripal. Este un lucru bun atunci când apare o gripă severă. Dar nu trebuie să contăm numai pe acest lucru. Noi putem interveni cu vaccinarea. Orice persoană care are risc mare la boală este bine să se vaccineze”, a arătat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat că va duce această campanie și în comunitățile de romi din mediul rural