Sport

Campionatul Angliei, ediţia 2019/2020 s-a încheiat astăzi

Publicat: 26 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campionatul Angliei ediţia 20192020 s-a încheiat astăzi
Campionatul Angliei

Campionatul Angliei, ediţia 2019/2020, s-a încheiat, duminică, în urma meciurilor din etapa a 38-a fiind stabilite ultimele două retrogradate, dar şi celelalte participante în cupele europene, în afara campioanei Liverpool şi echipei de pe locul doi, Manchester City, informează News.ro.

Rezultatele ultimei etape din Premier League:

Newcastle – Liverpool 1-3

Au marcat: Gayle ‘1 / Van Dijk ’39, Origi ’60, Mane ‘89

Manchester City – Norwich 5-0

Au marcat: Jesus ’11, De Bruyne ’45, ’90, Sterling ’79, Mahrez ‘83

Leicester – Manchester United 0-2

Au marcat: Fernandes ’71 (penalti), Lingard ‘90+8

În minutul 90+4, de la gazde a fost eliminat Evans.

Chelsea – Wolverhampton 2-0

Au marcat: Mount ‘45+1, Giroud ‘45+4

Crystal Palace – Tottenham 1-1

Au marcat: Schlupp ’53 / Kane ‘13

Southampton – Sheffield United 3-1

Au marcat: Adams ’50, ’72, Ings ’85 (penalti) / Lundstram ‘26

Burnley – Brighton 1-2

Au marcat: Wood ’44 / Bissouma ’20, Connoly ‘50

Arsenal – Watford 3-2

Au marcat: Aubameyang ‘5 (penalti), ’34, Tierney ’24 / Deeney ’44 (penalti), Welbeck ‘67

Everton – Bournemouth 1-3

Au marcat: Kean ’42 / King ’14 (penalti), Lerma ‘45+2, Stanislas ‘80

West Ham – Aston Villa 1-1

Au marcat: Iarmolenko ’86 / Grealish ‘85

Titlul a fost câştigat de Liverpool, care va participa în grupele Ligii Campionilor. În grupele LC vor juca şi echipele de pe locurile 2, 3 şi 4: Manchester City, Manchester United şi Chelsea Londra.

Leicester City, locul cinci, va juca în grupele Ligii Europa. În aceeaşi competiţie, dar în turul doi preliminar, va evolua formaţia Tottenham Hotspur, care a încheiat sezonul pe locul şase.

Au retrogradat echipele Bournemouth (locul 18), Watford (locul 19) şi Norwich City (locul 20).

UEFA a respins propunerea LPF. Când s-ar putea disputa „finala” dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj

UEFA a respins solicitarea LPF de prelungire a termenului limită pentru anunțarea echipelor calificate în cupele europene, astfel că finala dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa până pe 3 august

Liga Profesionistă de Fotbal este obligată să găsească variante pentru a încheia pe teren, la timp, play-off-ul din actualul sezon al Ligii I, după ultimul răspuns venit de la UEFA, astfel că meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa până pe 3 august. Forul european a respins solicitarea LPF de prelungire a termenului limită pentru anunțarea echipelor calificate în cupele europene. Astfel, play-off-ul trebuie încheiat până la data de 3 august.

Meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj, programat în ultima zi posibilă, pe 3 august?!

Luni, pe 3 august, s-ar putea disputa și meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, care ar putea fi decisiv în stabilirea campionei din Liga I. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a reiterat dorința forului său ca Liga I să se încheie pe teren, în ciuda focarelor de infecție apărute atât în play-off, la CFR Cluj, cât și în play-out, la Dinamo.

„Verbal, UEFA a infirmat posibilitatea de a extinde play-off-ul după data de 3 august. Trebuie să comunicăm echipele participante până pe 3 august, se poate juca un meci și pe 3 august. Dacă mai apar cazuri la CFR sau Craiova, există riscul să fie încurcat programul. La Adunarea Generală vom discuta și pe scenariul play-off-ului. Dacă vor apărea probleme pe zona de play-off, vom încerca să vorbim la UEFA pentru extinderea termenului de 3 august. Nu pot accepta să nu-mi termin competiția din rațiuni birocratice. Mie, personal, mi se pare absurd. Cât timp tragerea la sorți este pe 10 august și competiția începe pe 17 august, de ce nu aș putea să joc un meci pe 5 august? Ne-am propus să terminăm competiția pe teren, dar fără să punem în pericol sănătatea celor implicați. Ați văzut că DSP-ul a acționat la Dinamo, nimeni nu se joacă”, a declarat Justin Ștefan.

Cu două runde înainte de final, Universitatea Craiova ocupă locul 1, cu 44 de puncte, la patru lungimi de CFR Cluj, care are un meci mai puțin disputat, după apariția focarului de infecție din cadrul lotului.

Adauga un comentariu