International

Campionatul Mondial de raliu anulat

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campionatul Mondial de raliu anulat

Raliul Australiei urma să-şi desfăşoare ultima etapă a Campionatului Mondial în acest week-end. Din cauza incendiilor devastatoare de vegetaţie, acesta s-a anulat.

Organizatorii anulaseră iniţial doar probele speciale. Din cei 323 de kilometri amenajaţi pentru raliu, rămăseseră doar 95 kilometri. Aşadar, nefiind ameliorări în ceea ce priveşte incendiul care afectează Noua Galie de Sud, raliu s-a anulat. Competiţia avea loc în împrejurimea incendiilor.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în aceste incendii. Din pricina vremii ce se înrăutăţeşte, cu temperaturi ridicate şi vânturi puternice, se poate pune în pericol securitatea participanţilor.

Decizie luată de către organizatori are un efect considerabil în clasamentul constructorilor, Hyunday (380 de puncte) devenind astfel, campioană mondială, în faţa Toyota (362 de puncte).

Titlul la piloţi fusese acordat estonianului Ott Tanak (Toyota) de la Raliul Cataluniei, de la finalul lunii octombrie. Tanak şi Hyunday sunt la primele trofee în CM de raliuri.

Adauga un comentariu