International

Cancelarul german Olaf Scholz, acuzații la adresa lui Vladimir Putin

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Cancelarul german Olaf Scholz acuzații la adresa lui Vladimir Putin
Cancelarul german Olaf Scholz, acuzații la adresa lui Vladimir Putin

Cancelarul german Olaf Scholz l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a lansat un atac asupra Ucrainei din motive „complet absurde”.

„NATO nu a fost niciodată o amenințare pentru Rusia”, a declarat el duminică, la Berlin, în timpul unui dialog public cu ocazia zilei porților deschise a guvernului federal.

De ani de zile, Moscova acuză NATO de creșterea expansiunii spre est în detrimentul intereselor Rusiei.

Potrivit lui Scholz, în timpul discuțiilor dinaintea începerii războiului din februarie, el l-a asigurat pe Putin că Ucraina nu va adera la NATO „în următorii 30 de ani”, relatează dw.com.

Olaf Scholz este sigur că Vladimir Putin a planificat acest război cu mult înainte de începerea invaziei

Olaf Scholz este sigur că Vladimir Putin a planificat acest război cu mult înainte de începerea invaziei rusești în Ucraina, la 24 februarie.

„Acesta este un război pe care Putin, Rusia, l-a început, în mod clar cu intenția de a cuceri țara vecină. Cred că acesta a fost scopul inițial”, a declarat Scholz, comparând acțiunile Rusiei cu începuturile imperialismului.

În prezent, Rusia este preocupată să câștige teritoriu în estul Ucrainei, dar nu este sigur că va rămâne așa, a spus cancelarul, astfel că a ceda nu este o strategie rațională.

„Putin a avut, de fapt, ideea de a trece cu un pix pe suprafața Europei și de a spune apoi: „Asta este a mea și asta este a ta”, a spus Scholz, adăugând că Germania nu poate accepta acest lucru.

Cu toate acestea, Scholz a anunțat că nu va pune capăt dialogului cu Putin.

Scholz apără livrările de arme către Ucraina

Ca răspuns la fostul general al Bundeswehr, Klaus Wittmann, care a întrebat de ce Germania nu livrează Ucrainei transportoare blindate pentru trupe, Scholz a enumerat livrările de arme de alte tipuri care au avut deja loc și care sunt încă planificate.

„Germania furnizează o mulțime de arme” și este „între timp în curs de a furniza cele mai moderne și eficiente echipamente”, a subliniat Scholz. Dar este vorba și de „asigurarea faptului că nu există o escaladare a războiului”.

Germania va continua să furnizeze Ucrainei „ceea ce are nevoie pentru apărarea sa”, a declarat cancelarul.

Comentarii
Adauga un comentariu