International

Cancelarul Scholz reia discuțiile cu Putin. Germania îi cere Rusiei să-și retragă de urgență trupele din Ucraina

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancelarul Scholz reia discuțiile cu Putin. Germania îi cere Rusiei să-și retragă de urgență trupele din Ucraina
Cancelarul Scholz reia discuțiile cu Putin

Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit la telefon cu președintele rus Vladimir Putin, după mai multe săptămâni în care cei doi lideri nu au vorbit deloc.

În conversația de 90 de minute de marți, Scholz a insistat ca o soluție diplomatică la războiul rusesc din Ucraina să fie găsită cât mai repede posibil, pe baza unei încetări a focului, a unei retrageri complete a trupelor ruse și a respectării integrității teritoriale și suveranității Ucrainei, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Germania îi cere Rusiei să-și retragă de urgență trupele din Ucraina

Scholz i-a subliniat lui Putin că orice nou pas al Rusiei în direcția anexării nu va rămâne fără răspuns și nu va fi recunoscut sub nicio formă și a afirmat, de asemenea, necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare din Zaporojie.

Cancelarul german a subliniat rolul important al acordului privind cerealele și a făcut apel la Putin să nu discrediteze acest acord și să continue să îl pună în aplicare pe deplin.

Războiul din Ucraina pune Berlinul pe gânduri

Germania şi-a intensificat cheltuielile militare după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina în februarie, livrând ajutoare şi arme grele Kievului, ca parte a unui răspuns internaţional.

„Israelul… va juca un rol în construirea noii forţe de apărare a Germaniei, în special în domeniul apărării aeriene. … are legătură cu angajamentul nostru total faţă de siguranţa Germaniei, de siguranţa Europei, de capacitatea democraţiilor liberale de a se apăra”,”, a declarat Lapid reporterilor, vorbind alături de cancelarul german Olaf Scholz.

Scholz a spus că Germania îşi va consolida apărarea prin cumpărarea mai multor sisteme de apărare aeriană în viitor şi a numit sistemul Arrow 3 „o ofertă de înaltă performanţă”, dar a refuzat să intre în detalii.

Interceptoarele Arrow 3 sunt proiectate să zboare dincolo de atmosfera terestră, unde focoasele lor se detaşează pentru a deveni sateliţi „kamikaze” sau ”vehicule ucigaşe” care urmăresc şi se lovesc de ţinte.

Adauga un comentariu