National

Când ar putea începe şcoala? Sunt luate în calcul mai multe scenarii

Publicat: 19 iul. 2020
elevi scoala

Pandemia de coronavirus din România pune sub semnul întrebării multe aspecte. Printre acestea se regăsește și cel al învățământului, căci mai multe voci au menționat faptul că anul școlar ar putea fi amânat. Despre acest aspect a vorbit Nelu Tătaru, care a menționat faptul că sunt luate în calcul anumite scenarii.

Cu toate acestea, Nelu Tătaru a menționat că există anumite scenarii ce pot fi luate în calcul, însă, pentru moment, porțile le rămân deschise elevilor.

„Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi cu diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”,a explicat Nelu Tătaru.

Monica Anisie, mesaj trist despre noul an școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, recunoaște că școlile din România nu sunt pregătite ca din toamnă să primească elevii înapoi în sălile de clasă respectând regulile de distanțare socială.

În prezent, sistemul funcționează doar pentru că în bănci stau doar elevii de clasa VIII-a și a XII-a. La finalul anului şcolar 2018-2019 în sistemul de educaţie erau înscrişi 2, 8 milioane de copii şi elevi, în învăţământul preuniversitar.

„După ce încheiem examenele naționale, trebuie să gândim scenariul pentru noul an. În funcție de evoluția epidemiei la nivelul țării, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori.

Includem între aceste măsuri distanțarea fizică. Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării ca la examenele naționale. Trebuie să ne gândim cum am putea pune în practică o astfel de situație”, a declarat ministrul potrivit Digi24.

Adauga un comentariu