National

Când ar putea reveni România la starea de urgență. Raed Arafat lămurește acest aspect

Publicat: 09 iul. 2020

România este sub alertă, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus raportate în ultima perioadă. Ieri a fost ziua cu cele mai multe cazuri de infecție, de la izbucnirea virusului în țara noastră. Raed Arafat a lămurit totul cu privire la reintrarea în starea de urgență.

Raed Arafat a declarat ieri cu privire la revenirea în stare de urgență a României că nu poate da un răspuns concret în legătură cu acest aspect. El a precizat faptul că sunt specialiști în domeniu care se ocupă exclusiv de această latură și că, de altfel, oricând ne putem aștepta la stare de urgență.

Șeful DSU spune că un grup tehnico-științific se ocupă de analizare cazurilor și a riscurilor ce impun revenirea la stare de urgență.

„E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul”, a spus medicul, potrivit digi24.ro.

Din cauza numărului mare de infecții, medicul a precizat că unele zone ar putea fi izolate. Acest lucru depinde foarte mult însă de câte cazuri înregistrează zona respectivă. Raed Arafat a dat exemplu Australia, o țară unde unele zone sau orașe au ajuns în situația de a fi izolate din cauza numărului mare de infecții înregistrate.

„Măsuri punctuale, probabil că da (se vor lua, n.r). Adică dacă o zonă devine un focar și din păcate avem focare destule, dar care sunt sub control în acest moment. În afară de transmiterea intracomunitară sunt și zone cu mai multe focare: într-o fabrică, într-o clădire de birouri, în spitale apar focare – și aici sunt încă controlabile. Dar dacă numărul cazurilor într-o zonă, într-o localitate, crește semnificativ și specialiștii în sănătate publică consnsideră că această zonă trebuie izolată, aceasta poate fi izolată”, a mai adăugat șeful DSU.

Adauga un comentariu