Prima pagină » Actualitate » Când începe Chefi la cuţite – Sezonul 13: Cine sunt noii chefi

Când începe Chefi la cuţite – Sezonul 13: Cine sunt noii chefi

05 mart. 2024, 08:56,
BZI.ro, în Actualitate

Chefi la cuţite – Sezonul 13 începe pe data de 18 martie 2024. Noii jurați sunt Ștefan Popescu, Alexandru Sautner, Orlando Zaharia și Richard Abou Zaki. Emisiunea de la Antena 1 urmează a fi difuzată de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, marți și miercuri, începând de la ora 20:30.

Când începe Chefi la cuţite – Ssezonul 13

Antena 1 a anunţat că Chefi la cuţite sezonul 13 începe pe data de 18 martie 2024. La masa juriului vor sta patru chefi noi, Ştefan Popescu, Alexandru Sautner, Orlando Zaharia şi Richard Abou Zaki. Emisiunea va fi programată de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, marţi şi miercuri, de la ora 20:30.

În ultimii 7 ani, show-ul de la Antena 1 a avut trei chefi, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, care au refuzat să mai apară în emisiune cu o lună înainte să înceapă filmările pentru un nou sezon, invocând starea de oboseală. Dealtfel, între cei 3 chefi şi Antena 1 există un proces în derulare.

Cine sunt noii chefi de la Antena 1

Chef Ştefan Popescu și-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată. Pentru o perioadă, acesta a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti.

Ştefan Popescu și-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.

Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez.

În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.

Chef Richard Abou Zaki s-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. El găteşte de la vârsta de 8 ani ș a început cariera ca chef de partie în restaurantul Le Gavroche.

După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana. După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. În prezent, Chef Richard Abou Zaki deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.

 

Chef Alexandru Sautner a început să lucreze în Horeca, în anul 1991, în Germania. În 1998, acesta şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea.

În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia.

La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană

Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României. A fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”.

Mai mult, a fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn și Pagaia. În prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România.

Acum, Antena 1 a anunțat că Chefi la cuţite – Sezonul 13 începe pe data de 18 martie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *