National

Când putem merge în vacanță în străinătate. Calendarul redeschiderii turismului extern

Publicat: 01 iun. 2020

Cei care își doreau să-și planifice vacanțele în străinătate, chiar de astăzi, din prima zi oficială de vară, o țară a anunțat că își redeschide granițele pentru turiștii români. Este vorba despre Bulgaria.

Autoritățile de la Sofia au decis de vineri să renunțe la obligativitatea carantinei de 14 zile pentru cei care merg în concediu în Bulgaria.

Sunt și câteva excepții: locuitorii din Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania și Marea Britanie.

Pentru românii care revin în țară, însă, aceștia sunt obligați în continuare să stea în carantină până pe 16 iunie.

Din 3 iunie, și Italia intră pe lista țărilor care-și deschid granițele pentru turiștii români. Autoritățile numesc această redeschidere, ca fiind una cu risc calculat.

De pe 6 iunie, Portugalia își deschide și ea plajele pentru turiștii români.

De pe 15 iunie, și Grecia și Islanda sunt două destinații care devin posibile.

Cipru, deși a anunțat că primește turiști de pe 1 iunie, pentru această țară călătoria va fi posibilă de pe 20 iunie. Cipru a anunțat că țara își va asuma costurile pentru îngrijirea medicală a persoaneleor care se îmbolnăvesc de COVID-19 acolo.

De pe 1 iulie, Spania se pregătește pentru primirea turiștilor. Condițiile sunt diferite pentru Insulele Baleare și Canare.

Desinații precum Bali sau Thailanda sunt încă închise pentru turismul extern. La fel de incertă este situația și pentru o plimbare în Paris sau Londra.

Adauga un comentariu