Magazin

Cand putem sa cumparam o trambulina copii pentru juniori?

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cand putem sa cumparam o trambulina copii pentru juniori

O trambulina copii este in sine prilej de mare bucurie si distractie fara oprire pentru toti copiii. Intrebarea pe care parintii si-o pun este justificata pentru ca nevoia de grija suplimentara pentru copil poate uneori sa depaseasca evidenta sigurantei unei actiuni sau utilizarea fara pericol a unui produs. Nimic nepotrivit pana aici pentru ca pana la urma mai curand este buna mai multa grija si informare decat sa apara vreun eveniment neplacut.

Pentru acest motiv am decis sa facem o mica incursiune in aceasta gama de produse si sa vedem care sunt caracteristicile si in special indicatiile in privinta utilizarii lor de catre copii. In primul rand o trambulina poate sa aiba marime si forma diferita in functie de model. Ce trebuie sa urmariti este nivelul de protectie pe care producatorul l-a inclus in componentele oricaror trambuline copii gasiti disponibile.

Inainte de orice cautati un magazin online care are o sectiune dedicata pentru produsul trambulina copii. Este un prim semn ca aprovizionarea cu acest produs nu este intamplatoare si ca magazinul colaboreaza cu o firma specializata in productia acestor trambuline copii.

Trecand in revinta produsele care sunt listate veti observa ca fiecare dintre acestea detin o sectiune descriptiva din punct de vedere tehnic si informatii importante referitoare incarcatura maxima pe care plasa elastica o poate suporta in siguranta. Pornind de la acest detaliu veti sti exact daca trambulina poate sa suporte greutatea a doar 2 copii, sau mai multi.

Urmatoarea verificare este legata de nivelul de protectie pe care produsul il propune. Este de inteles ca salturile pe o plasa elastica, chiar daca se vor petrece la cativa centimetri de sol, trebuie sa fie asigurate impotriva parasirii accidentale a zonei de saritura. Prin urmare o trambulina copii sigura va avea intotdeauna o plasa de protectie bine ancorata care ofera siguranta si nu permite copiilor sa cada pe sol.

Cadrul pe care sta intinsa plasa elastica, dar si stalpii care sustin plasa de siguranta trebuie sa fie protejati deoarece sunt metalici. Este inca un amanunt de care trebuie sa fiti siguri atunci cand cumparati prima trambulina pentru copii dumneavoastra.

Din punct de vedere al stabilitatii cautati un produs al carui cadru sa aiba un cat mai mare contact cu solul. Cu cat punctele se contact sunt mai numeroase si/sau mai largi ca intindere pe sol, cu atat intregul ansamblu al acestor trambuline copii va fi mai stabil. In mod cert va trebui sa respectati informatiile in legatura cu zona de montare. Se arata clar ca locul trebuie sa fie plan si solid, iar in jurul lui, foarte aproape, sa nu existe copaci sau pereti.

Restul accesoriilor sunt primite odata cu trambulina sau pot fi cumparate optional, ori cand este necesar. O scara pentru urcarea pe plasa elastica, o prelata in functie de preferinte, dar si arcuri pentru inlocuirea celor care s-ar putea deteriora.

Despre momentul cumpararii in functie de varsta copilului trebuie sa stiti ca exista o masura de siguranta. In orice caz copiii sub 3 ani nu ar trebui sa se joace singuri pe o trambulina copii deoarece coordonarea miscarilor inca nu este la un nivel acceptabil.

In plus, chiar si pentru copiii care au depasit varstra aratata, merita sa luati in considerare ca supravegherea unui adult, sau a unui adolescent responsabil,  este binevenita. Ca sfat general nu incarcati plasa elastica cu mai mult de 2 sau 3 copii deodata, asta si in functie de dimensiunile trambulinei. Chiar daca greutatea lor insumata este departe de maximul suportat de plasa, este mai curand util sa existe mai mult spatiu intre copii, in compratie cu o aglomerare in care accidentele prin contact direct pot aparea oricand.

O alta masura de sigurata este verificarea periodica a starii plasei, a arcurilor si a mansoanelor de protecit perimetrala a plasei si stalpilor. Inlocuirea sau repararea zonelor deteriorate aduce si mai multa siguranta jocului piticilor pe o trambulina copii.

 

Adauga un comentariu