Actualitate

Când se vor redeschide sălile de spectacol, de sport și restaurantele în Capitală. Prefectul Alin Stoica a făcut anunțul

Publicat: 26 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când se vor redeschide sălile de spectacol de sport și restaurantele în Capitală. Prefectul Alin Stoica a făcut anunțul
Prefectul Capitalei, Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat detalii despre momentul în care se deschid restaurantele. Sălile de sport s-ar putea deschide chiar de marți. Pentru cumpărăturile de Paști, prefectul atrage atenția asupra responsabilității fiecărui cetățean.

Măsurile de relaxare pentru weekend se aplică în Capitală începând de vineri, iar pentru sălile de sport probabil de marți, dacă se va lua decizia luni în Comitetul pentru Situații de Urgență.

Sălile de spectacol și restaurantele se vor deschide parțial

În ce privește sălile de spectacol și restaurantele, prefectul spune că se vor fi deschide parțial, cu capacitate de 30%, abia după ce rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Alin Stoica spune: „nu am cum să fac acum niște estimări, dar având în vedere trendul consistent scăzător, ar putea să se întâmple probabil într-o săptămână”.

Referitor la aglomerația din magazine, prefectul declară că există un ghid care dacă este respectat va duce, cu siguranță, la o scădere a aglomerației.

„Desigur, trebuie să ne așteptăm la aglomerări, am văzut că în fiecare an în perioada sărbătorilor se produc astfel de aglomerări și atunci și noi avem un pic de responsabilitate să ne facem programul de cumpărături în așa fel încât să le evităm. Există măsuri flexibile, fiecare comerciant poate să aplice diverse măsuri”, spune Stoica.

Prefectul Capitalei, despre organizarea slujbelor de Înviere: „Lucrurile sunt, în general, sub control”

Slujbele de Înviere se pot oficia și în interiorul bisericilor, dar cu respectarea anumitor reguli, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica: „lucrurile sunt în general sub control”.

În noaptea de Înviere credincioșii pot circula între orele 22.00 și 5.00.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, spune Stoica, potrivit Mediafax.

La slujba de Înviere trebuie respectată distanțarea, trebuie purtată masca, iar clerul va veni în întâmpinarea credincioșilor și vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paști.

De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Întrebat dacă slujbele se pot desfășura și în interior, prefectul răspunde: „se va permite și în pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanței și într-un număr limitat, în așa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranță vor fi afară slujbele”.

Deplasarea persoanelor, permisă până la ora 22,00 şi în weekend

Deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22,00 şi în weekend, a informat, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, convocată în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.

De asemenea, operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21,00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

„Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22,00 – 5,00”, a menţionat prefectul Capitalei.

Adauga un comentariu