Magazin

Când strategia dă rezultate – Grupul AAylex

Publicat: 09 iun. 2021

Piața cărnii de pui din România este foarte bine dezvoltată și în continuă expansiune, existând câțiva jucători care s-au remarcat prin strategia pe termen lung și accentul pus pe calitate. Unul dintre aceștia este grupul autohton AAylex ce își comercializează produsele atât pe piața internă, cât și pe cea internațională, sub brandul Cocorico.

Peste 25 de ani de experiență dau rezultat

Punctul de plecare al Grupului ce doar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 651 milioane de lei este o mică fermă din Buzău înființată în 1982. În timp, aceasta s-a dezvoltat într-un business integrat pe verticală ce asigură toate etapele, de la creșterea animalelor la realizarea produsului finit.

În prezent, grupul AAylex se află în continuă expansiune și dezvoltare, în ultimul an reușind să lanseze pe piață un produs unic: Cocorico Original – The Cleanest Chicken Sausage. ”Este o inovație 360, înregistrând o premieră globală. De la hrana puilor, până la produsul finit, avem pe linie 100% natural. Peste 95% din feedback-ul primit de la consumatori a fost pozitiv. Încă mai testăm care dintre variantele de produs sunt cele preferate, pentru a înțelege mai bine preferințele consumatorilor, privind mirodeniile. Este o etapă importantă pentru noi, deoarece suntem într-un teritoriu complet neatins, iar de capacitatea noastră de a cuprinde acest feedback, vor depinde dezvoltările ulterioare”,  a menționat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex, proprietarul mărcii Cocorico.

În plus, în mai 2021 grupul a anunțat achiziția Banvit Foods România, unul dintre partenerii de tradiție ai acestuia. Mișcarea a presupus o investiție de peste 20 milioane euro, însă a adus cu sine un boost în ceea ce privește capacitatea de producție, după cum declară același Bogdan Stanca: ”Banvit Foods SRL, Romania a fost un colaborator tradițional al Grupului AAylex. Prin aceasta achiziție strategică, Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Grupul AAylex se află printre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry. Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție și că vom integra rapid Banvit Food Romania în cadrul grupului nostru’’.

Ce a dus la luarea acestor decizii strategice?

O analiză a pieței ce a dezvălui o creștere a preocupării publicului pentru o alimentație mai sănătoasă și mai echilibrată. Majoritatea consumatorilor aleg puiul în detrimentul altor tipuri de carne și mulți aleg calitatea, în ciuda existenței pe piață a unui număr mare de branduri europene ce practică prețuri de dumping.

Astfel, continuănd un lung șir de investiții (peste 90 milioane euro în ultimii 4 ani), grupul AAylex demonstrează că, în continuare, grija pentru consumator și preocuparea pentru calitate sunt punctele cheie în strategia oricărui brand.

Adauga un comentariu