Magazin

Cand te rogi lui Dumnezeu pentru ceva, sa inchei rugaciunea cu aceste cuvinte

Publicat: 19 nov. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cand te rogi lui Dumnezeu pentru ceva sa inchei rugaciunea cu aceste cuvinte
1

Cand te rogi lui Dumnezeu pentru ceva, sa sfarsesti cu aceste cuvinte si vei primi numai bine in viata ta:
Cui trebuie sa ne rugam in situatia in care ne-am pierdut serviciul?
Dumnezeu a spus: „intai de toate cautati imparatia cerurilor si toate celelalte vi se vor adauga voua”.
Cu ce-ar trebui sa incepeti cautarea unui serviciu? Cu spovedania. Trebuie sa va pocaiti si sa va impacati cu Dumnezeu. Daca nu sunteti cununati, sa va cununati, sau daca nu tineti posturile, sa incepeti sa le tineti.
Mergeti mereu la biserica, obisnuiti-va sa faceti rugaciunile de dimineata si de seara, sa cititi din Evanghelie.

Atunci Dumnezeu va va trimite oameni care vor veni sa va spuna: „Dragule, n-ai serviciu? Noi avem un loc de munca pentru tine”.
Avem atatia mijlocitori si ocrotitori! Si nu trebuie decat sa ne rugam Maicii Domnului si sfantului al carui nume il purtam prin Sfantul Botez si care este pentru noi un ocrotitor ceresc. Daca traiti in Moscova, rugati-va Cuviosului Daniil, arhiepiscopilor Moscovei Petru, Filip, Alexandru, Ivan, Hermogene si multor altor sfinti ai Moscovei. In special rugati-va Sfantului Nicolae, facatorul de minuni, si cititi acatistul sau.
Si luati aminte: Dumnezeu va va trimite serviciul atunci cand va vedea ca sunteti bine intentionat si daca, gasindu-va serviciul, nu veti uita sa-i ajutati pe cei apropiati. Caci daca va veti gasi serviciu bun si veti uita de faptele bune, il veti pierde iarasi.

Noi traim acum intr-o vreme in care peste tot este un mare haos. Trebuie insa sa avem rabdare si, daca Dumnezeu a ingaduit sa aveti oarecare lipsuri si sa asteptati, va indemn sa nadajduiti, pentru ca El nu va va lasa.
Sa stiti ca Dumnezeu va va rasplati pentru rabdare si va va trimite si serviciu, si adapost, si ocupatia cea mai placuta si, ce este cel mai important, bucuria duhovniceasca.
Dumnezeu niciodata nu lasa pe nimeni. Cand ii cerem ceva, trebuie sa sfarsim rugaciunea cu urmatoarele cuvinte: „Doamne, faca-se nu voia mea, ci voia Ta.”

***

Rugaciune de lasare in voia lui Dumnezeu si a Maicii Domnului
Doamne, nu stiu ce sa-Ti cer. Tu singur, stii de ce am eu nevoie. Tu ma iubesti mai mult decat ma iubesc eu insumi. Da-mi mie, robului Tau, sa vad ceea ce nu pot sa cer pentru mine insumi. Nu indraznesc sa cer nici crucea, nici mangaierea. Eu doar stau inaintea Ta. Inima mea iti este deschisa. Tu stii mai bine ce-mi este de folos. Amin.

***

Rugaciune de lasare in voia lui Dumnezeu, a Sfantului Isaac Sirul
Imi plec genunchii, Dumnezeule, inaintea maretiei Tale si ma plec pana la pamant inaintea Ta; caci fara sa fi cerut de la Tine sa fiu, m-ai adus la existenta. Inainte de a ma fi plamadit in sanul maicii mele, ai cunoscut viata mea involburata si pornita spre alunecare, dar asta nu Te-a oprit sa ma creezi si sa-mi dai toate cele prin care ai cinstit firea noastra, desi stiai dinainte raul pe care-l voi face. Stii bine cererile mele, inainte de a le sti eu insumi, precum si rugaciunile mele, inainte de a fi rostite inaintea Ta. Da-mi, in acest ceas, Dumnezeule, toate cele de care stii foarte bine ca firea mea ticaloasa duce lipsa in primejdiile de acum. Caci stii bine intristarea sufletului meu si stii ca tamaduirea lui sta in mainile Tale. Amin.
Parintele Ambrozie Iurasov
Sursa: „Indrumar crestin pentru vremurile de azi”, vol. II.

Adauga un comentariu