Prima pagină » National » Când trebuie să porți mască în mașina personală. Iată ce spune Raed Arafat
Când trebuie să porți mască în mașina personală. Iată ce spune Raed Arafat

Când trebuie să porți mască în mașina personală. Iată ce spune Raed Arafat

26 aug. 2020, 15:37,
în National

Raed Arafat, șeful DSU, încurajează transportul cu automobilul personal, chiar dacă traficul se îngreunează. Sunt mai multe riscuri ca noul coronavirus să fie răspândit în mijloacele de transport în comun, comparativ cu mașina personală, iar faptul că oamenii apelează la propriul automobil este un lucru bun, spune Raed Arafat. Totuși, există și momente în care trebuie purtată masca în mașina personală.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență avertizează asupra faptului că în momentul în care într-o mașină sunt și persoane care nu fac parte din familia celorlalți pasageri, sau nu locuiesc permanent cu celelalte persoane din mașină, se recomandă purtarea măștii de protecție. De asemenea, Raed Arafat recomandă ca geamurile să fie lăsate întredeschise pentru ca aerul din automobil să circule și să nu se acumuleze posibili aerosoli încărcați viral.

„Dacă iei vecinul cu tine în mașină trebuie să porți mască”
„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat la Digi24. Același sfat de purtare a măștii este perfect valabil și pentru călătoria cu taxi, a adăugat el.

Alegerea călătoriei cu mașina personală este o alegere bună, spune Raed Arafat, pentru că previne aglomerația din mijloacele de transport în comun.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj. Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`