Actualitate

Când va avea loc Congresul PNL. Klaus Iohannis este de acord cu data propusă de Ludovic Orban – SURSE

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când va avea loc Congresul PNL. Klaus Iohannis este de acord cu data propusă de Ludovic Orban - SURSE
Președintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, s-a arătat nemulțumit și a propus o nouă dată pentru desfășurarea Congresului PNL, aceasta fiind 25 septembrie 2021

Președintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, s-a arătat nemulțumit și a propus o nouă dată pentru desfășurarea Congresului PNL, aceasta fiind 25 septembrie 2021.

Congresul ar urma să se desfășoare în prezența a nu mai puţin de 5.000 de delegați, însă toate detaliile tehnice vor fi aprobate în cadrul Consiliului Național al PNL, care va avea loc duminică.

Mai mult decât atât, Ludovic Orban le-a spus liberalilor că a discutat şi cu președintele României, Klaus Werner Iohannis, iar acesta este de acord cu data de 25 septembrie.

 Florin Cîțu va candida la o funcție în Congres: „Sunt multe funcții supreme”

Florin Cîțu a precizat marți, 25 mai 2021, faptul că în mod sigur va candida la o funcție în congresul PNL. Interpelat dacă „are loc de Ludovic Orban”, care recent a susținut că este cel mai bun cunoscător al Partidului Național Liberal și, în general, al României, premierul Cîțu a răspuns că „este loc pentru toată lumea” și că „sunt multe funcții supreme”.

„Am spus că experiența mea, acumulată ca premier, ministru al finanțelor, parlamentar, poate contribui la dezvoltare, ca PNL să rămână un partid important. Bineînțeles că voi candida la o funcție în congres. Sunt multe funcții supreme”, a declarat Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

În ceea ce privește susținerea declarată public de primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, premierul a transmis că actualul edil este „un om cu experiență politică foarte mare”, iar afirmațiile acestuia îl onorează și responsabilizează: „E un om care a trecut printr-o criză economică în 2009. Discutăm foarte mult”.

Reamintim faptul că Emil Boc a precizat recent că din punctul său de vedere „Florin Cîțu este viitorul și poate duce partidul și România spre Europa”.

Florin Cîțu: „Liberalii vor fi la guvernare opt ani”

Florin Cîțu a afirmat că statul român are nevoie de liberalism timp de aproape un deceniu și a transmis un mesaj românilor că PNL va fi la guvernare opt ani, perioadă în care nu va pleca din politică.

„Această guvernare are rolul de a mă asigura că vom guverna România opt ani. Vreau să le spun românilor că liberalii vor fi la guvernare opt ani, de aceea facem reforme. Guvernarea liberală pentru România timp de opt ani va arde foarte multe etape pe care nu le-am ars. În acei opt ani stau și eu în politică. În România avem nevoie de liberalism opt ani cel puțin, ca să așezăm România pe o direcție de pe care nu o să mai poată fi destabilizată”, a afirmat premierul..

Ludovic Orban a fost interpelat, sâmbătă, de jurnaliști care este părerea lui după ce unii lideri liberali din țară și-au exprimat susținerea pentru Florin Cîțu la postul de președinte al partidului.

„Nu poți sprijini un candidat care nu și-a anunțat candidatura. (…) Nu-mi place să comentez. Noi vom demara festivalul democrației în PNL, care nu înseamnă numai desfășurarea congresului și alegerea președintelui, înseamnă adunări generale în fiecare organizație locală, înseamnă conferințe județene și abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aș putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării”, a declarat Ludovic Orban, la Tecuci.

Adauga un comentariu