National

Canicula va crește facturile românilor. Record Transelectrica, înregistrat pe 25 iunie

Publicat: 16 iul. 2021
Factură electricitate
Legea Compensării va fi aplicată doar celor care nu depășesc pragul maxim admis al consumului pe luna

În zilele de 14 și 15 iulie, Transelectrica a înregistrat un nou record de consum maxim brut de energie electrică.

Din cauza caniculei din ultimele zile, facturile românilor la curent vor fi uriașe.

Miercu, 14 iulie, consumul maxim instantaneu a fost de 8.617 MW, consumul maxim orar 8.489 MW, iar consumul mediu al zilei 7.436 MW, potrivit unui comunicat al Transelectrica.

Joi, 15 iulie, consumul maxim instantaneu a fost de 8.687 MW, consumul maxim orar 8.552 MW, iar consumul mediu al zilei 7.474 MW.

Pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, valorile consumului național de energie, în sezonul verii, au atins cote maxime istorice, depășindu-le pe cele înregistrate la sfârșitul lunii iunie.

Record Transelectrica, înregistrat pe 25 iunie

Consumul de energie electrică a înregistrat vineri, 25 iunie, maximul ultimilor 20 de ani, fiind cel mai ridicat nivel de la începutul anilor 2000, în contextul valului de caniculă care a afectat întreaga ţară, a anunţat luni Transelectrica.

Valoarea instantanee maximă atinsă a fost de 8434 MW, la ora 12:48, valoarea medie orară a fost de 8349 MW, în intervalul 13-14, iar consumul mediu al zilei a fost de 7298 MW.

Precedentul record a fost atins în vara anului 2019, în data de 2 iulie, când s-a înregistrat o medie orară de 8335 MW, în intervalul 13-14, respectiv o medie a consumului din întreaga zi de 7287 MW.

Sfaturi esențiale pentru a face față căldurii. Ce nu trebuie să faci în această perioadă

Dacă suporți cu greu căldura, atunci aceste sfaturi sunt pentru tine. De fapt, aceasta este o misiune destul de simplă, este posibil s-o înveți. Eu am petrecut multă vreme în regiunile unde temperatura aerului era de +45 și chiar +50 de grade, de aceea știu despre ce vorbesc.

Ce să faci dacă îți este cald?

În primul rând, nu bea apă rece. Ea nu-ți potolește setea, ci se elimină peste 5 minute prin transpirație, scoțând din organism și sarea.

Bea ceai sau cvas fără zahăr. În ceea ce privește băuturile dulci, totul este clar – cu cât mai mult bei , cu atât mai mult vrei să bei.

Dacă ai ieșit din casă pe timp de arșiță, nu fă mișcări bruște. Mergi încet, pe partea umbrită a drumului.

Ceaiul rece este unica băutură cu gheață, recomandată. Fă-ți un litru de ceai verde. Lasă-l să se răcească, după care adaugă puțină miere, lămâie și mentă. Înainte să-l bei, adăugă câteva cubulețe de gheață. Nu este doar gustos, dar și sănătos.

Secretul principal: „aerul condiționat japonez”. Cu siguranță ai observat în filme sau în realitate japonezii care poartă eșarfe albe la gât. Să știi că rolul lor nu este doar unul decorativ. Înmoaie eșarfa albă în apă rece și pune-o la gât când ieși din casă. Efectul va fi simțit imediat. Atunci când aceasta se va usca, va trebui s-o umezești din nou.

Și cel mai important. După ce ai fost undeva pe timp de arșiță, clătește-ți tălpile și gleznele cu apă rece. În aceste zone sunt multe puncte biologic active – va fi plăcut și binevenit.

Dacă ai posibilitate, împarte-ți somnul în jumătate.

Programează-ți siesta în cea mai calduroasă parte a zilei.

Și desigur, fără alcool la soare.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să profiți din plin de vremea caldă de afară.
Adauga un comentariu