International

Cântec anti Donald Trump: Președintele SUA este prezentat ca un „faraon cu limbă bifurcată“! – VIDEO

Publicat: 07 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cântec anti Donald Trump Președintele SUA este prezentat ca un faraon cu limbă bifurcată - VIDEO
Donald Trump, președinte SUA

John Fogerty, fostul lider al formaţie Creedence Clearwater Revival, a lansat un cântec anti Donald Trump. Melodia „Weeping in the Promised Land“ este o compoziţie interpretată la pian despre starea ţării şi a lumii, cu multiple referinţe la preşedintele Trump şi Covid, scrie Variety.

„Am aruncat o privire la cum a fost 2020 şi am încercat să-mi exprim sentimentele despre contextul politic, Black Lives Matter, Covid şi tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Prietenii ne mor, noi suntem blocaţi în case, chiar plângem pe pământul făgăduinţei“, a declarat John Fogerty.

Donald Trump, prezentat ca un „faraon cu limbă bifurcată“

În acest cântec, John Fogerty se referă la preşedintele Donald Trump ca la un „faraon cu limbă bifurcată”, obsedat de putere şi care „doboară” un „medic”, cu referire la medicul Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases (Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase).

Fostul lider al formaţie Creedence Clearwater Revival îi amintește şi pe oficialii responsabili de moartea Breonnei Taylor şi a lui George Floyd, şi pe judecătorii care nu au văzut nicio dovadă a infracţiunilor. La un moment dat, muzica se opreşte şi cântăreţul spune: „Nu pot respira/ I can’t breathe“ – cuvintele care au fost reepetate de Floyd în timp ce poliţistul din Minneapolis Derek Chauvin a ţinut genunchiul pe gâtul lui.

Melodie a formaţiei Creedence Clearwater Revival, folosită de Doanld Trump în campanie

Vara trecută, lui John Fogerty i s-a părut ciudat că echipa de campanie a lui Trump a ales să folosească melodia formaţiei Creedence Clearwater Revival „Fortunate Son” la mitinguri.

John Fogerty, compozitorul piesei, l-a ironizat pe liderul de la Casa Albă explicând că versurile fac referire la copiii celor bogaţi, „norocoşii”, care nu au fost recrutaţi pentru războiul din Vietnam, aşa cum a fost cazul lui Trump.

Donald Trump: „Am avut alegeri, care au fost furate!“

Donald Trump continuă să refuze să își recunoscă înfrângerea. Totuși, acesta a transmis un mesaj cu scopul de a liniști protestele violente din SUA.

„Știu că sunteți răniți, am avut alegeri, care au fost furate de la noi. Toată lumea știe cum a fost cu aceste alegeri, dar trebuie să mergem acasă acum, trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, trebuie să respectăm oamenii care protejează legea și ordinea, nu vrem să fie nimeni rănit. Este o perioadă foarte grea, nu am trecut niciodată prin asemenea momente, în care să se întâmple așa ceva, lucruri care ne fac rău și mie, și vouă, și întregii țări.

Nu se poate să mergem pe mâna acestor oameni, trebuie să avem pace. Deci mergeți acasă, vă iubim, sunteți speciali și deosebiți. Ați văzut ce se întâmplă, ați văzut cum sunt tratați ceilalți, nu este deloc bine. Știm ce simțiți, dar mergeți acasă în pace.”, a declarat Donald Trump.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

Adauga un comentariu