Magazin

Cânți la pian? Află cum să alegi profesorul ideal!

Publicat: 10 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cânți la pian Află cum să alegi profesorul ideal

Când decizi să faci primii pași în lumea pianului, este important să fii pregătit să aștepți ca progresul să-și ia cursul natural, să fii răbdător și perseverent. De asemenea, trebuie să ai în jurul tău și pe cineva care să te sprijine. Chiar dacă există deja susținători (prieteni și familie), dincolo de asta ai nevoie și de un mentor pe parcursul evoluției tale.

Cum poți face alegerea potrivită?

Profesorul tău de pian este, prin urmare, figura cea mai importantă în studiul instrumentului. Cu timpul, acesta va deveni din ce în ce mai important. Prin urmare, este foarte important să alegi un mentor de pian cu înțelepciune, pentru că vei porni într-o călătorie lungă alături de el. 

Pe lângă asta, un pian potrivit, cum sunt instrumentele muzicale de la MCmusic.ro, te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile mai rapid.

Decizia pe care o vei lua se bazează pe calitățile pe care le cauți, pe baza propriei personalități și a nivelului de abilități pe care le ai deja. Un profesor de pian ar putea să se potrivească unei persoane, dar nu și alteia. 

În orice fel de educație, sunt necesare acreditările. Și predarea lecțiilor de pian nu este scutită de la această regulă. Există tehnici, teorii și metode de învățare binecunoscute, pe care trebuie să le stăpânească persoana aleasă pentru a fi un bun profesor de pian.

Experiența sa ca muzician ar putea fi suficientă pentru a face din el un bun profesor de pian, asta dacă au stăpânit complet instrumentul și provocările acestuia, astfel încât să le poată transmite studenților aceste informații cruciale. 

Chiar dacă un profesor are abilitățile necesare, este mai important să le poată explica altcuiva. Acesta este cel mai dificil obstacol de depășit și necesită anumite caracteristici, care nu există neapărat în interiorul tuturor. Capacitatea de a îndruma clar și de a face asta din nou, de a descompune ceva complex într-un limbaj simplu sunt calități care profilează un mentor bun de pian.

Diplomele sunt o măsură a competențelor. Se presupune că aceste diferite competențe permit unui profesor să transmită mai repede aceste abilități și să accelereze ritmul progresului unui student. În plus, ar trebui ca îndrumătorul să se adapteze ritmului lecțiilor, pentru a explica rapid anumite lucruri pe baza raportului dintre student și pedagog. 

O diplomă de la un conservator, desigur, oferă câteva garanții, o oarecare securitate că ai ales un profesor bun.

Singurul risc aici este că vei simți orele de pian monotone, dar mulți studenți se simt liniștiți cu un tip de educație muzicală canonică. Idealul, în teorie, este să alegi un profesor de pian cu un echilibru al acestor două laturi: cineva cu competențe tehnice verificabile și asigurate (o diplomă îndeplinește aceste criterii), apoi cu calități de socializare și o abordare didactică adaptabilă. 

Mai mult un mentor decât un profesor – de aceea, este de preferat cineva care învață pe baza propriei experiențe.

Acestea fiind spuse, căutarea unui pedagog potrivit poate dura ceva timp, însă nu te simți descurajat. Studiul individual este cel mai important factor în învățarea unui instrument, iar profesorul tău trebuie să intervină în corecția ta și nu să facă treaba în locul tău. Așadar, un mentor este de preferat, unul care să te motiveze și să te facă să îți descoperi adevăratul potențial.

Sursă foto: pinterest.com

 

Adauga un comentariu