Economic Local

Cantitate impresionantă de materiale pirotehnice, descoperită asupra unui bărbat

Publicat: 22 nov. 2019

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit asupra unui bărbat nu mai puțin de 5.054 articole pirotehnice. Acesta nu deținea autorizație pentru a efectua operațiuni cu astfel de materiale. În urmă cu două zile, în jurul orei 9:30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul ITPF Iași a oprit un cetățean român, P.E., care transporta în brațe un colet voluminos.

La controlul bagajului s-a descoperit în interior cantitatea totală de 5.054 articole pirotehnice. Acestea fac parte din clasa P1, F2 și F3, fiind considerate periculoase.
În urma verificărilor s-a descoperit că P.E. nu deține autorizație pentru a efectua operațiuni cu astfel de materiale pirotehnice.

Bunurile au fost confiscate și sunt analizate de specialiști

Bărbatul a declarat faptul că a procurat respectivele produse de pe internet, de la un cetățean român, și urma să le folosească de sărbători.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului de comercializare a articolelor pirotehnice, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Toate produsele pirotehnice au fost confiscate și au fost reținute în vederea continuării cercetărilor. În această perioadă a anului sunt întâlnite des astfel de cazuri, piața neagră fiind invadată de materiale pirotehnice ilegaleloading...

Adauga un comentariu