Economic Local

Cantități uriașe de alcool și țigări de contrabandă, descoperite în autocarele de pe traseul Republica Moldova – Franța

Publicat: 14 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Polițiștii de frontieră fac tot mai multe capturi de mărfuri accizabile de contrabandă în autocarele care fac rute din Republica Moldova spre statele din Vestul Europei. După ce, la începutul săptămânii au confiscat mai multe baxuri cu țigări dintr-un autocar, miercuri noaptea, echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit peste 3.000 de țigarete de diferite mărci și 57 litri de băuturi alcoolice care urmau să ajungă pe piața neagră din Franța.

„În data de 12 februarie, în jurul orei 19:30, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, în cadrul unei acțiuni punctuale desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, au oprit pentru control, pe comunicația Huși-Iași, pe direcția localității de frontieră Drânceni, un autocar înmatriculat în R. Moldova, care efectua o cursă ocazională pe ruta R. Moldova-Franța, condus de cetățeanul din R. Moldova, T.S., în vârstă de 26 de ani”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Bunurile erau ascunse printre bagaje

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport și persoanelor, șoferul a declarat că deține câteva pachete de țigări și sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial pentru un control amănunțit.

„În urma verificărilor, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru bagaje și în colete, ascunse și nedeclarate, 3.040 țigarete de diferite mărci și 57 litri de băuturi alcoolice, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență. Colegii noștri efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu