Economic Local

Cantitati uriase de ceapa produsa in judet vor ajunge in piete

Publicat: 19 apr. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cantitati uriase de ceapa produsa in judet vor ajunge in piete
1

Reprezentantii Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi au efectuat o prima vizita la lotul demonstrativ de ceapa, infiintat de un fermier din sat Bratesti, comuna StolniceniPrajescu. Lotul demonstrativ se intinde pe o suprafata de 1 hectar si este amplasat in extravilanul comunei.

Pe suprafata mentionata cultivata cu ceapa au fost semanate 4 soiuri, respectiv ceapa rosie de Buzau – 20 ari (aproximativ 200.000 seminte ), ceapa alba de Buzau – 30 ari (0,5 kg seminte ), ceapa Calatis- 25 ari (aproximativ 250.000 de seminte ) si ceapa Daytona – 25 ari (aproximativ 250.000 de seminte ). Semintele au fost achizitionate de la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau si de la firme cu notorietate in domeniu.

"Domnul Ovidiu Caprian a descris lucrarile efectuate pentru pregatirea terenului incepute din toamna anului trecut, a vorbit despre investitiile in utilaje, precum si despre modul in care a reusit sa adapteze unele utilaje pentru a reduce cheltuielile in achizitionarea unor alte utilaje de care ar fi avut nevoie. Tatal dumnealui, unul din legumicultorii cunoscuti in zona aceasta, a specificat faptul ca lucrurile invatate cu ocazia unor vizite de studiu l-au ajutat foarte mult si ca sprijina ideea realizarii de loturi demonstrative, la care elevii liceelor de profil agricol sau legumicultorii interesati de dezvoltarea propriilor exploatatii, sa poata avea posibilitatea de a acumula noi informatii despre cultura în câmp sau in spatii protejate", sustin reprezentantii DAJ Iasi.

De asemenea, consilierii in agricultura Iasi vor organiza in perioada urmatoare, în municipiul Pascani, o intâlnire intre reprezentantii hipermarketurilor prezente in municipiul Pascani, reprezentanti ai fermierilor din zona si primari ai localitatilor din zona Pascani, pentru a identifica posibilitatea cresterii cantitatilor de produse locale prezente pe rafturile hipermarketurilor.

Adauga un comentariu