National

Capăt de drum! Sfârşitul activităţii unei televiziuni

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Capăt de drum Sfârşitul activităţii unei televiziuni

Activitatea TVR HD se încheie aici după 11 ani. Se pune lacătul de uşa la începutul lunii noiembrie. Postul de televiziune se închide în mod oficial. Acesta a trimis o solicitare Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În viitorul apropiat programele TVR 1 şi TVR 2 vor trece la formatul HD. Actualul TVR HD nu îşi mai percepe rostul, astfel explicându-se decizia. Conform Paginademedia, TVR HD era singurul loc de la Televiziunea Publică unde era posibilă difuzarea programelor filmate în HD.

Campionatul European de Fotbal Euro 2008 a marcat în luna iunie a aceluiaşi an începerea activităţii TVR HD. A fost considerat un canal experimental şi cu această ocazie a primit de la CNA o licenţă prin satelit în anul 2012. Televiziunea avea o grilă de programe aparte de a celorlalte componente ale TVR, însă evenimentele însemnate le-au preluat. Printre acestea putem enumera competiţiile sportive, funeralii, vizita Papei, etc.

Televiziunea avea în vedere, în timpul mandatului Irinei Radu, modificarea activităţii şi transformarea postului într-unul de sport. Anul 2017 marchează venirea Doinei Gradea la conducerea televiziunii publice, astfel planurile nu s-au mai concretizat.

Adauga un comentariu