Sport

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu coronavirus! Jonathan Rodriguez, confirmat cu noul coronavirus

Publicat: 30 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Căpitanul echipei FC Botoșani depistat cu coronavirus Jonathan Rodriguez confirmat cu noul coronavirus
Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu coronavirus! Jonathan Rodriguez, confirmat cu noul coronavirus

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu coronavirus! Jonathan Rodriguez a ajuns în ţară pe 18 iunie 2020 şi a stat în carantină, conform legislaţiei.

Echipa, care sâmbătă, 4 iulie 2020, va juca la București cu FCSB, de la ora 20:00, nu este afectată de acest caz. Rodriguez abia de la 1 iulie intra în programul lui Marius Croitoru.

Acesta este al doilea caz de coronavirus de la gruparea moldoveană, după ce și doctorul echipei Petrică Rădăuceanu a fost depistat pozitiv. Și la Dinamo a fost un caz izolat.

Cu doar două zile înainte de a intra în planurile lui Marius Croitoru, unul din fotbaliştii argentinieni repatriaţi de FC Botoşani după începutul pandemiei de coronavirus, a fost depistat pozitiv cu afecţiunea cauzată de acesta.

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu coronavirus: Când a fost depistat cu COVID-19

Jonathan Rodriguez, cel mai bun om al lotului grupării botoșănene, a intrat în izolare pe data de 18 iunie , însă la testarea înainte de a ieşi din carantină a fost depistat pozitiv.

„Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații.  A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Reamintim că, înainte de începerea campionatului, Petre Rădăuceanu, medicul echipei FC Botoșani, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. În aceste condiții, oficialii LPF au decis ca meciul de la Universitatea Craiova să fie amânat.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a spus că în aceste condiții, în care medicul de la FC Botoșani a intrat în atenția DSP, a înștiințat ambele cluburi, din Craiova și din Botoșani, că trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

„Noi nu am avut ce face, acesta este protocolul. Și noi ne dorim să se joace fotbal, să revină Liga 1, dar pe primul loc este sănătatea jucătorilor”, a spus Justin Ștefan atunci.

Doi jucători de la Concordia Chiajna au ieşit pozitiv la COVID-19

Concordia Chiajna s-a reunit pentru reluarea pregătirilor în vederea viitorului sezon de Liga a 2-a, programat să înceapă pe 22 august. Totul a început cu testarea pentru COVID-19, iar doi dintre jucători, Andrei Marc şi Ionuţ Biceanu, au ieşit pozitiv!

Conform protocolului medical, toată echipa şi staff-ul au intrat în izolare pentru o săptămână, iar marţi se va efectua o nouă testare pentru a vedea dacă se pot începe antrenamentele.

„N-am apucat să stam împreună. Ne-am întâlnit doar atunci când am fost să facem testele. Pentru că a ieşit asa, o săptămână am fost nevoiţi să stăm acasă. Mâine (n.r. marţi, 30 iunie), conform protocolului, repetăm testarea”, a explicat Florin Bratu, antrenorul cu care Concordia va ataca promovarea în Liga 1.

Pe lângă mijlocaşul Ionuţ Biceanu, 26 de ani, ultima oară la Astra, Concordia l-a luat şi pe fundaşul Alexandru Chereceş, 23 de ani, care a evoluat sezonul trecut la ASU Poli.

„La testul rapid PCR, Andrei Marc a ieşit că ar fi avut virusul şi am repetat testele miercuri, unde au fost testati pozitiv Marc şi Biceanu. Acum echipa e in izolare o saptămână, după care vom face din nou testele”, a declarat preşedintele de la Chiajna, Cristi Tănase.

Adauga un comentariu