National

Captură record de droguri. Circa 60 de kg de cannabis

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Captură record de droguri. Circa 60 de kg de cannabis

Un grup infracţional a fost destructurat de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate. Gruparea era specializată în procurarea din afara granitei ţării, transportul şi introducerea pe teritoriul României şi distribuţia de droguri. Zeci de kilograme au fost descoperite.

Circa 60 de kilograme de cannabis au fost descoperite în rezervorul unui cap de tir. Conducătorul era de cetăţenie elenă. Drogurile erau ambalate în saci de plastic, descoperindu-se 38 la număr. Poliţiştii au făcut descoperirea pe raza localităţii Mogoşoaia, judeţul Ilfov.

Transportul ilicit de droguri era însoţit de un alt autoturism în care se aflau doi bărbaţi albanezi. Aceştia aveau datoria de a însoţi autovehiculul în care erau disimulate drogurile.

În cadrul activităților desfășurate, au mai fost ridicate pentru cercetări 8 telefoane mobile, 8 cartele sim, 1.130 de euro, 500 de lei și un pistol air soft. Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi de provenienţa spaniolă.

Cetățenii albanezi și cel grec au fost reținuți de procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală. Aceştia vor fi ulterior prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă. Sunt acuzaţi de săvârșirea nfracţiunilor de „trafic internațional de droguri de risc” și „constituirea unui grup infracțional organizat”.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Adauga un comentariu