Local

Captură record de droguri la Iaşi! Zeci de kilograme de droguri confiscate de DIICOT – UPGRADE

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Captură record de droguri la Iaşi Zeci de kilograme de droguri confiscate de DIICOT - UPGRADE

Captură record realizată de DIICOT. Aceştia au confiscat 25 de kilograme de Khat, un drog de mare risc. Drogurile proveneau din Kenia, Nairobi.

UPGRADE: „La data de 11 noiembrie 2019, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au executat o acțiune pe linia combaterii introducerii în țară de droguri.

Astfel, un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Bârnova a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi ridicat de la un oficiu poștal, din municipiul Iași, două pachete ce ar fi fost expediate din Kenya și care ar fi conținut 25 kg. de khat.

Din cercetări a rezultat faptul că drogurile urmau să fie expediate în Suedia, unde ar fi trebuit să fie comercializate.

Bărbatul cercetat pentru introducerea în țară de droguri de risc și droguri de mare risc a fost reținut de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. pentru 24 de ore.

Ulterior, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a celui în cauză“, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Știrea inițială

Membrii reţelei le procurau din regiune, ulterior le trimiteau prin Poşta Română. Pachetele erau ambalate cu mare atenţie, tocmai pentru a nu atrage atenţia. Dan Podoleanu a fost arestat preventiv pentru introducerea în ţara de droguri de mare risc. Acesta le-a declarat judecătorilor că, după ce ajungeau în România, drogurile erau expediate către alţi membri din reţea în Suedia.

În seara zilei de 11 noiembrie, Dan Podoleanu a fost prins în flagrant. Flagrantul a fost realizat de ofiţerii de la Crima organizată. Concret, autorităţile l-au prins pe Dan Podoleanu exact când ridică un colet de la Oficiul Poştal Vamă. Procurorii au descoperit că acesta avea o cantitate de 25 de kilograme de droguri.

 

Adauga un comentariu