International

Carambol masiv în Japonia: 130 de maşini au fost implicate într-un accident rutier – VIDEO

Publicat: 19 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carambol masiv în Japonia 130 de maşini au fost implicate într-un accident rutier - VIDEO
Accident rutier în Japonia

Vremea nefavorabilă dă traficul peste cap și în Japonia. Peste 130 de mașini au fost implicate într-un accident în lanţ produs pe o autostradă niponă din cauza unei furtuni de zăpadă. În urma impactului, o persoană a murit, iar 12 au fost rănite.

Accidentele s-au produs pe Autostrada Tohoku din prefectura nordică Miyagi, în jurul prânzului, pe o porţiune de aproximativ un kilometru lungime, transmite BBC.

Deși pe porțiunea respectivă fusese impusă o limită de viteză de 50 km/oră, după ce ninsoarea abundentă a redus vizibilitatea, măsura nu a fost suficientă.

Aproximativ 200 de persoane au fost prinse în carambol, 12 dintre acestea fiind transportate la spital, a precizat Agenţia niponă pentru situaţii de urgenţă.

Accidentul rutier de 17.000.000 de lei. Cea mai mare pagubă din istorie!

Cel mai scump accident din istoria omenirii a avut loc între un Bugatti Chiron, un Porsche 911 Cabriolet şi un Mercedes-Benz C-Class. Pagubele se ridică la nici mai puțin și nici mai mult de 3.5 milioane de euro.

Cele trei maşini de lux au fost implicate într-un accident în pasajul Gotthard, din Alpii Elveţieni. Din fericire, toţi şoferii au scăpat cu viaţa în urma impactului.

Accidentul a fost produs de un Bugatti Chiron, în valoare de 2.5 milioane de euro, care a intrat într-o depăşire. Acelaşi lucru l-a făcut şi şoferul unui Porsche 911 Cabriolet, iar impactul a fost inevitabil.

Viteza excesivă a făcut ca şi alte maşini să fie avariate, printre care un Mercedes-Benz C-Class. Şoferul acestuia a fost cel mai afectat, fiind trasportat de urgenţă la spital.

Dintre cele trei maşini de lux, Porsche-ul a suferit cele mai mari pagubue. În imaginile video distribuite pe Instagram se vede că airbag-ul s-a declanşat atât la Bugatti, cât şi la Porsche.

Pagubele se ridică la 3.5 milioane de euro, adică 17.000.000 de lei, potrivit dailymail.co.uk.

Elveţia este una dintre cele mai bogate tari din lume, astfel că accidentele între maşinile de lux nu sunt o raritate aici. Dacă sunteţi pasionaţi auto, probabil că nu îţi place să vezi maşini de lux distruse. Un caz „dureros”, am putea spune, a avut loc în Filipine, când preşedintele Rodrigo Duarte a decis distrugerea a nu mai puţin de 68 de maşini de lux, intrate ilegal în ţară, pentru a stopa corupţia.

Printre aceste modele se număra mai multe exemplare Porsche, Lamborghini, BMW sau chiar şi un Nissan Skyline. Valoarea totală a maşinilor se ridică la aproape 6 milioane de dolari.

Cel mai scump loc de parcare

Iar dacă vorbim de maşini de lux, vei fi suprprins să afli că cel mai scump loc de parcare din lume costa cât un apartament cu două camere. Un om de afaceri din Hong Kong a plătit aproape un milion de dolari pentru un loc de parcare.

Locul de parcare se afla în al cincilea zgârie nori din Hong Kong, clădirea de birouri The Centre care, în luna octombrie 2017, a devenit cea mai scumpă clădire de birouri din lume după ce a fost vândută pentru mai mult de cinci miliarde de dolari.

Adauga un comentariu