Magazin

Care e rolul unui psiholog într-un studio de videochat?

Publicat: 09 nov. 2020

În ziua de azi mersul la psiholog este din ce în ce mai mult privit ca un lucru normal. Bine, nu chiar de toată lumea, dar facem progrese. De ce există încă ideea că doar oamenii cu probleme merg la psiholog? Din aceeași cauză pentru care videochatul este privit ca o meserie imorală: lipsa de informații. O viață liniștită presupune și un psihic sănătos și acesta este scopul psihoterapiei. Multe meserii ar putea beneficia de pe urma prezenței unui psiholog, dar mai ales videochatul. Îți vom explica motivele în cele ce urmează.

Stigmatul social 

Așa cum spuneam și mai sus, stigmatul social poate deveni o problemă, mai ales dacă îl lași să te afecteze. În calitate de model începător, este posibil să ai o problemă cu ce părere au oamenii despre tine și meseria ta. Desigur, va fi nevoie să-ți asumi acest risc. Este alegerea ta dacă vrei să împărtășești informația asta cu familia și prietenii. Noi te sfătuim să le vorbești despre acest lucru la modul general întâi, pentru a vedea cum reacționează. Treaba psihologului va fi să te consilieze și să te ajute să înțelegi că părerea altor oameni despre tine, fie ei și apropiați, nu trebuie să te afecteze. Până la urmă trăiești viața pentru tine, nu pentru ei.

Depersonalizare 

Deși nu este un fenomen atât de des întâlnit, depersonalizarea reprezintă unul dintre riscurile acestei meserii. La fel ca în cazul actorilor, și modelele de videochat sunt predispuse acestei afectiuni. În momentul în care vei afla ce fac fetele care lucrează într-un studio de videochat, vei realiza că această meserie are mai mult de-a face cu emoțiile și comunicarea, decât cu nuditatea. Pentru a atrage și păstra atenția utilizatorilor va fi nevoie să joci diverse roluri și să adopți anumite atitudini. Există câteva semnale corporale pe care orice model de videochat trebuie să știe să le transmită, semnale care vor atrage atenția spectatorilor de pe platforme. Treaba psihologului va fi să te ajute să te detașezi de rolurile jucate și de identitatea creată pentru videochat, ca tu să-ți păstrezi identitatea atunci când ajungi seara acasă.

Frica de succes/schimbare

Dacă faci această meserie așa cum trebuie, îți putem garanta că viața ta se va schimba foarte mult în bine și asta destul de repede. Îți vei putea permite propria casă, mașină, vacanțe și ieșiri oricând simți nevoia. Dacă nu ești obișnuită cu un astfel de trai, acest succes ți se poate urca la cap destul de repede. E și normal să rămâi puțin șocată când auzi cât se câștigă din videochat, dar aceste sume sunt absolut normale dacă iei în calcul faptul că lucrăm cu cele mai bune site-uri de videochat. Rolul psihologului va fi acela de a-ți aduce aminte de unde ai plecat și ce obiective ai, atunci când succesul te va acapara sau te va speria. Schimbarea, fie ea și în bine, poate fi un proces greu de gestionat de una singură.

Viața personală

Deși majoritatea susține că viața personală și cea profesională trebuie delimitate, acest lucru poate fi mai mult un ideal decât o realitate realizabilă în fiecare zi. Problemele personale pot fi cu adevărat covârșitoare la un moment dat (un deces în familie, o despărțire, o situație delicată cu copilul), fapt ce-ți va influența mai mult ca sigur prestația de model de videochat. Va fi uneori poate prea greu să discuți aceste probleme exclusiv cu apropiații, prietenele și colegele, așadar acesta este motivul pentru care îți punem la dispoziție un psiholog.

 

Adauga un comentariu