Stiri si curiozitati

Care este cea mai puternică rugăciune din Biblie: Face minuni celor care o rostesc!

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Care este cea mai puternică rugăciune din Biblie Face minuni celor care o rostesc
Cea mai potrivită rugăciune pentru izbăvire rămâne, totuși, „Tatăl nostru”.

De cele mai multe ori, cea mai puternică rugăciune nu vine de la sfinți și nici prin rituarile Bisericii, ci este găsită chiar în Biblie.

Inspirați de Dumnezeu, mulți autori ai Bibliei au scris numeroase rugăciuni, fiecare cu menirea ei. Multe dintre acestea au fost direcționate pentru izgonirea răului. Acestea sunt rugăciuni extrem de puternice, cu efecte miraculoase. Cea mai potrivită rugăciune pentru izbăvire rămâne, totuși, „Tatăl nostru”.

Cea mai puternică rugăciune din Biblie este „Tatăl nostru”

De fiecare dată când aveți nevoie de ajutorul lui Dumnezeu nu ezitați și deschideți Biblia. Veți găsi în această carte sfântă multe rugăciuni, care mai de care mai folositoare. Însă, cea mai puternică a fost și va fi mereu rugăciunea „Tatăl nostru”. Pe cât de simplă este, pe atât este de folositoare. Credincioșii cunosc acest lucru și apelează la ea ori de câte ori au nevoie.

Voi deci aşa să vă rugaţi: «Tatăl nostru, care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău! Vie împărăţia ta! Facă-se voia ta, precum în cer, aşa şi pe pământ! Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri! Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne mântuieşte de Cel Rău!». (Matei 6:9-13)

Alte rugăciuni folositoare care pot fi găsite în Biblie

Pe lângă rugăciunea cunoscută chiar și de către cei mai mici dintre noi, „Tatăl nostru”, în Biblie se mai găsesc și alte rugăciuni, la fel de folositoare. Printre acestea se regăsesc: Psalmul 3:7-9, Psalmul 138:7-8, 2 Timotei 4:18 și 2 Samuel 22:2-7.

„Nu mă tem de mulţimile de popoare care mă înconjoară din toate părţile. Ridică-te, Doamne, mântuieşte-mă, Dumnezeul meu; pentru că tu ai lovit peste obraz pe toţi duşmanii mei; tu ai zdrobit dinţii celor nelegiuiţi. A Domnului este mântuirea. Binecuvântarea ta [Doamne] este peste poporul tău.” (Psalmul 3:7-9)

„Chiar dacă trebuie să trec printr-o strâmtorare, tu mă faci să trăiesc, în ciuda mâniei duşmanilor mei; tu îţi întinzi mâna şi dreapta ta mă mântuieşte. Domnul va duce la bun sfârşit [ceea ce a început] pentru mine. Doamne, bunătatea ta este veşnică. Nu părăsi, Doamne, lucrarea mâinilor tale! (Psalmul 138:7-8)

Domnul mă va salva din orice lucrare rea şi mă va mântui pentru împărăţia lui, cea din ceruri. Lui să-i fie glorie în vecii vecilor! Amin! (2 Timotei 4:18)

„Doamne, stânca mea, fortăreaţa mea şi eliberatorul meu! Doamne, stânca mea, în el mi-am căutat refugiu, cutul meu, cornul mântuirii mele și scăparea mea, locul meu de refugiu și eliberatorul meu. Tu mă mântuieşti din asuprirea mea! Îl invoc pe Domnul, cel vrednic de laudă, și sunt eliberat de duşmanii mei. Căci m-au înconjurat valurile morţii și m-au îngrozit râurile nimicirii.

M-au înfăşurat lanţurile locuinței morților și m-au prins laţurile morţii. Dar, în strâmtoarea mea, l-am chemat pe Domnul, l-am chemat pe Dumnezeul meu; din lăcaşul lui el mi-a auzit glasul și strigătul meu a ajuns până la urechea lui. (2 Samuel 22:2-7)

Citește aceste rugăciuni de fiecare dată când ai nevoie de ajutor și, cu siguranță, vei trăi mai liniștit, în strânsă comuniune cu Dumnezeu.

Comentarii
Adauga un comentariu