National

Care este prețul unui test COVID la un an de la pandemie?

Publicat: 01 apr. 2021
test pcr
Este mai eficient să efectuați un test PCR după-amiaza, pentru a avea o fiabilitate maximă.

A trecut un an de când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe viețile noastre. De aceea, am fost nevoiți să ne adaptăm și să creăm mijloace prin care să depistăm virusul la timp, pentru a ne izola și a-i feri pe cei dragi de boală, în cazul în care suntem confirmați cu infecția.

Testarea pentru coronavirus a fost și este costisitoare, prețurile fiind inițial de 520 de lei. Din fericire, potrivit unei analize a Consiliului Concurenței, prețurile testelor sunt mai mici acum, valorând, în medie, 322 de lei. Anul acesta, prețul unui test PCR oscilează între 270 și 390 de lei.

Care este prețul unui test COVID rapid?

Dacă vorbim de testele rapide, și prețul acestora a oscilat, în funcșie de locul de achiziționare – clinică sau platformă online. Un test rapid pentru salivă care poate fi achiziționat de pe internet costă între 30 și 59 de lei. O trusă însă cu cinci astfel de teste poate costa între 119 și 238 de lei.

Dacă alegem să ne testăm prin această modalitate la o clinică specializată, prețul poate ajunge și la 150 de lei.

Tototdată, un test rapid des utilizat în acest an a fost cel cu exudat naso-faringian. Acesta costă între 26 și 37 de lei, iar kitul de 5 teste – între 99 și 238 de lei. Kitul de 20 de teste ajunge între 450 și 900 lei. Prețul unui astfel de test efectuat într-o clinică poate ajunge la sume între 85 și 150 de lei.
Adauga un comentariu